NUTRITIE SANATATE

Ceaiul care poate înlocui cafeaua dacă suferi de hipertensiune

Porcelain Cup with herbal Ivan-tea with Fireweed and Meadowsweet on the marble table. Harvesting.

Ceaiul care poate înlocui cafeaua dacă suferi de hipertensiune. Dr. Mariat Mukhina, nutriționist rus, a subliniat băuturile care tonifică, dar nu dau efectele nedorite inerente cafelei pentru hipertensiune arterială. Medicul adaugă că ceaiurile de răchițică și de lămâiță sunt o bună bază pentru aceste băuturi, care pot înlocui băutura cu cofeină pentru pacienții hipertensivi.

Ceaiul care poate înlocui cafeaua dacă suferi de hipertensiune – Răchițică și lămâiță

„Băuturile din aceste 2 plante sunt tonice și nu cresc presiunea, deci sunt ideale pentru hipertensivi”, împărtășește doctorul Mukhina. Ea adaugă că plantele menționate mai sus au și capacitatea de a îmbunătăți funcția cognitivă.

Totodată, ceaiul revigorant de răchițică este potrivit pentru a fi consumat chiar și de persoanele care suferă de insomnie, deoarece nu conține cofeină. În ceea ce privește lămâița, aceasta crește și ea tonusul, dar nu provoacă vârfuri de presiune, mai mult, datorită consumului său, tensiunea este ameliorată și funcția sistemului imunitar se îmbunătățește.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul din această plantă alungă stresul și insomnia: Doar 1 cană și veți dormi până dimineața

Unicitatea ceaiului de răchițică constă în concentrația de nutrienți din el. Conține 69 de oligoelemente utile. Consumul unui pahar din acesta asigură 3 norme zilnice de mangan (Mn), care ajută la o mai bună absorbție a calciului (Ca) în țesutul osos. Acest ceai este un depozit de vitamine. Este un puternic antioxidant. Face față stresului, nevrozelor și consecințelor acestora.

100 g din frunzele sale conțin între 200 și 400 mg de acid ascorbic, adică de 5-6 ori mai mult decât în lămâi, iar vitaminele din grupul B sunt foarte bine conservate în el în toate etapele de producție.

Și, cel mai important, este un antiseptic de neegalat.

Are următoarele proprietăți utile:

  • crește funcțiile de protecție ale organismului, stimulând sistemul imunitar;
  • are efect antiinflamator;
  • calmează sistemul nervos și crește capacitatea de muncă;
  • alcalinizează, purifică sângele;
  • ajută la eliminarea toxinelor, a metalelor grele și a radiațiilor din organism;
  • analgezic și antipiretic eficient; reface forțele în caz de epuizare; crește „puterea masculină”;

Având aproape zero calorii, ceaiul din această plantă vă îmbogățește organismul cu vitamine esențiale și multe alte substanțe benefice, ajutând la controlul foamei.

Ceaiul de răchițică în combinație cu afine, mentă, frunze de coacăze negre și flori de albăstrele crește imunitatea, întărește organismul în ansamblul său, luptă activ împotriva virușilor și bacteriilor, protejând și păstrând tinerețea, activitatea și vitalitatea.

CITEȘTE ȘI: Ceaiurile de care ai nevoie pentru a scăpa de tusea iritantă și persistentă

Coacăzul în combinație cu ceaiul de răchițică acționează ca o băutură energetică naturală: tonifică organismul și întărește sistemul imunitar. Băutura are un efect de întărire asupra sistemului cardiovascular, stimulează activitatea cerebrală și crește tonusul general al organismului.

În combinație cu cimbru, această plantă are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, ameliorează stresul și oboseala cronică, potrivit actualno.com.

Comentarii: