NUTRITIE SANATATE

Când să NU mănânci mere: Momentul din zi cel mai dăunător pentru așa ceva – Nu se absorb vitaminele

it.finance.yahoo.com

Când să NU mănânci mere: Momentul din zi cel mai dăunător pentru așa ceva – Nu se absorb vitaminele. Este bine cunoscut faptul că merele sunt unul dintre cele mai utile fructe. Ele sunt bogate în fibre, vitamina C, betacaroten și alte substanțe nutritive importante și au un conținut scăzut de zahăr.

Pentru a profita cât mai mult de mere, este important momentul din zi în care le consumăm.

Când să NU mănânci mere: Seara

Cel mai prost moment pentru a mânca mere este noaptea. Aceasta este perioada din zi în care metabolismul încetinește și corpul intră într-o fază de odihnă. Atunci când se întâmplă acest lucru, corpul tău nu este capabil să descompună substanțele nutritive din mere și acestea vor trece prin corpul nostru complet nefolosite.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință au dezvăluit ce se întâmplă cu femeile care mănâncă 2 mere pe zi

Nu este recomandat să mâncați mere după antrenament

Atunci corpul tău nu poate absorbi nutrienții din mere, deoarece are nevoie de proteine pentru repararea mușchilor și de carbohidrați pentru energie. Dacă mănânci un măr după un antrenament, se va elibera zahăr în sânge, care va fi transformat în glucoză. Cu greu îți dorești acest lucru pentru recuperarea după antrenament. Dimpotrivă, ai nevoie de proteine.

Dimineața este cel mai bun moment pentru a mânca mere

Mâncatul merelor dimineața ajută la reducerea riscului de diabet, boli de inimă și obezitate. În plus, un măr dimineața vă oferă energia de care aveți nevoie pentru întreaga zi. Conținutul de fibre din mere ajută la menținerea bunei funcționări a sistemului digestiv. Îți oferă energie pentru a te simți puternic și satisfăcut până la următoarea masă.

Este dăunător să mănânci mere noaptea?

Deși seara este cel mai nepotrivit moment pentru a mânca mere, nu se poate spune că este dăunător. Cu toate acestea, dacă suferiți de reflux acid sau arsuri la stomac, atunci merele vă vor înrăutăți starea. Dacă vă simțiți stresat sau doriți să dormiți, merele vă vor împiedica din cauza nivelului ridicat de vitamina B6.

De ce sunt merele bune pentru tine? Combinația de antioxidanți și fibre are multe beneficii pentru sănătate, iată câteva dintre ele:

1. Ele stabilizează glicemia

Atunci când mâncați alimente îndulcite și procesate, cum ar fi gogoșile, cantitatea de glucoză (zahăr) din sângele dumneavoastră crește. Atunci când mâncați alimente bogate în fibre și sărace în zahăr, cum ar fi merele, nivelul glucozei rămâne stabil. Nivelurile ridicate de glucoză, în timp, pot duce la diabet de tip 2.

Un studiu efectuat pe 38.000 de persoane a arătat că cei care au mâncat 1 măr pe zi au avut un risc cu 28% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 decât cei care nu mănâncă mere.

2. Acestea reduc colesterolul

Numeroase studii efectuate pe persoane cu colesterol ridicat au arătat că mâncatul câtorva mere pe zi reduce nivelul colesterolului total cu 5 până la 9%.

3. Reduc tensiunea arterială

Un mic studiu realizat în Australia a constatat că consumul de mere reduce tensiunea arterială. Într-un alt studiu similar, rezultatele au fost mixte. Dar toți experții sunt de acord că antioxidanții din cojile de mere ajută la buna circulație a sângelui.

4. Acționează antiinflamator

Inflamația este una dintre modalitățile prin care organismul nostru luptă împotriva infecțiilor și vindecă țesuturile deteriorate. Dar inflamația ar trebui să dureze puțin timp. Inflamația prelungită, cronică, provoacă daune și duce la boală. Merele conțin substanțe antiinflamatorii – în principal fibre și quercetină, un antioxidant care reduce inflamația, în special la nivelul sistemului respirator.

Un studiu efectuat pe 1.600 de tineri a constatat că mâncatul merelor și al perelor a prevenit apariția astmului. 5. Ele prelungesc viața. Experții au descoperit că participanții la studiu care au mâncat 1 măr pe zi au avut cu 35% mai puține șanse de a muri în următorii 15 ani.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicului: Renunță la mere și roșii dacă suferi de această boală des întâlnită

Adăugarea merelor în dietă poate reduce riscul de boli de inimă sau de cancer, cele două cauze principale de deces în lume, potrivit actualno.com.

6. Ajută la pierderea în greutate

Merele sunt bogate în apă și fibre și sunt o gustare excelentă. Fibrele încetinesc digestia, astfel încât vă simțiți sătui pentru mai mult timp. Deoarece aceste fructe sunt sărace în calorii, sunt o alegere excelentă pentru micul dejun pentru a înlocui gustările cu paste sau dulciurile.

Comentarii: