NUTRITIE SANATATE

Avertismentul medicului: Renunță la mere și roșii dacă suferi de această boală des întâlnită

cbsnews.com

Merele sunt unul dintre cele mai utile fructe. Dar merele, împreună cu roșiile, este bine să nu fie consumate în cazul unei anumite boli.

Fructele conțin solanină, despre care se crede că agravează simptomele artritei.

Artrita poate provoca dureri, umflături și inflamații, precum și probleme de mobilitate. Deși nu există încă un tratament pentru această boală, există modalități de a gestiona simptomele. La fel ca în cazul multor afecțiuni, dieta poate contribui la îmbunătățirea sau agravarea afecțiunii.

CITEȘTE ȘI: Ți-e mereu foame sau te dor articulațiile? Poate că mănânci prea mult zahăr – Cât zahăr recomandă medicii să consumăm

„Deși factorii genetici sunt importanți, cercetările arată că factorii legați de stilul de viață, inclusiv dieta, joacă un rol. Dacă aveți artrită reumatoidă, schimbarea dietei vă poate ajuta și vă poate ajuta complet să faceți față durerii”, spune medicul rus Tatyana Zakharova.

Mulți oameni, după ce renunță la anumite alimente iritante, constată că durerea lor scade sau dispare complet.

Un studiu efectuat pe mai mult de 1.000 de pacienți cu artrită a constatat că carnea roșie, zahărul, grăsimile, sarea, cofeina și anumite fructe și legume sunt cele mai susceptibile de a le înrăutăți starea, a adăugat medicul.

„Merele și roșiile sunt listate ca „factori comuni de declanșare a durerii” care trebuie evitați. Atât merele, cât și roșiile conțin solanină, care acționează ca o otravă glicoalcaloidă”, adaugă medicul.

CITEȘTE ȘI: Spălarea picioarelor în oţet de mere: De ce TREBUIE să o faci o dată pe săptămână

Solanina este un compus toxic care este produs de cartofi, roșii și vinete atunci când sunt expuse la lumină.

Citeste mai mult
Comentarii: