NUTRITIE

Sfatul medicului: Evitați aceste ‘bombe calorice’ pe bază de alcool

theconversation.com

Atunci când alcoolul intră în organism, ficatul începe să îl prelucreze. Ca urmare, începe depunerea de grăsime. În plus, consumul de alcool poate crește pofta de mâncare, ceea ce contribuie la creșterea în greutate, avertizează nutriționistul american Dr. Natalie Olsen.

Cei cărora le place să amestece vodka cu „bombe” hipercalorice, cum ar fi sucurile, sucurile dulci sau alte băuturi alcoolice, riscă să-și strice silueta. De regulă, acest amestec are de două-trei ori mai multe calorii decât vodka pură. A cest lucru este valabil și pentru toate lichiorurile și băuturile alcoolice îndulcite.

CITEȘTE ȘI: Câte CALORII are un pahar de vin, în funcție de soiul ales

Puteți bea alcool fără a afecta silueta?

Puteți reduce caloriile din orice băutură alcoolică adăugând gheață, suc de lămâie sau de lime, frunze de mentă sau de salvie și îndulcitori cu puține calorii, cum ar fi stevia.

În comparație cu alte tipuri de alcool, vodka conține relativ puține calorii și niciun carbohidrat. Dar este important să ne amintim că alcoolul poate interfera cu pierderea în greutate în multe feluri, inclusiv prin încetinirea metabolismului grăsimilor și al zaharurilor, amintește Dr. Natalie Olsen.

CITEȘTE ȘI: O pastilă-minune intrigă și oamenii de știință: O soluție împotriva mahmurelii devine tot mai populară

Pentru cei care nu vor să renunțe la alcool, dar se străduiesc să slăbească, nutriționistul recomandă următoarele:

  • să bea apă plată între băuturile alcoolice;
  • să bea alcool încet;
  • să nu bea alcool târziu în noapte și pe stomacul gol;
  • să nu amestece alcoolul cu băuturi cu cofeină, cum ar fi băuturile energizante, cafeaua și ceaiul.

Comentarii: