REVIEW

Capitala a intrat în scenariul roșu! Ce reguli sunt impuse, de la miezul nopții

avantaje.ro

Ceea ce era previzibil încă de săptămâna trecută, s-a produs astăzi. Bucureștiul intră în scenariul roșu, iar decizia Consiliului Municipal pentru Situații de Urgență vine după ce rata de infectare în Capitală a ajuns luni la 3,19 la mia de locuitori. Noile restricții intră în vigoare în data de 20 octombrie, la ora 00:00.

Astfel, potrivit noilor reguli, bucureștenii trebuie să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise. De mâine, școlile din București intră în scenariul roșu, astfel cursurile vor fi desfășurate doar în mediul online.

CITEȘTE ȘI: COVID-19: Cum de nu ne dăm seama că suntem infectați. Efectul imediat al virusului asupra organismului

Ce trebuie să știe bucureștenii, care sunt noile măsuri

Consiliului Municipal pentru Situații de Urgență a decis noile reguli pe care bucureștenii sunt obligați să le urmeze.

Astfel, măsurile prevăzute în decizia consiliului sunt următoarele: purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de prepare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate, iar activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Comentarii: