SANATATE

COVID-19: Cum de nu ne dăm seama că suntem infectați. Efectul imediat al virusului asupra organismului

unc.edu

Noul coronavirus poate bloca durerea și masca boala în stadiile incipiente, pe măsură ce se răspândește în tot corpul, sugerează un nou studiu.

În cercetările efectuate pe șoareci, oamenii de știință au descoperit că proteina spike, pe care virusul o folosește pentru a intra în celule, se atașează de un receptor și inversează complet calea de semnalizare a durerii, transmite Daily Mail.

CITEȘTE ȘI: Cum trebuie să te pregătești de testarea pentru COVID-19: Ai voie să mănânci și să bei înainte de a face testul?

Mai mult, ameliorarea durerii poate apărea în decurs de 30 de minute de la infectare și durează câteva ore, chiar și zile.

O echipă de la Universitatea din Arizona susține că descoperirile ar putea explica de ce aproape jumătate din toți pacienții cu Covid-19 nu prezintă simptome.

Profesorul Rajesh Khanna, de la Universitatea din Arizona, spune că studiul poate explica, de asemenea, modul în care boala se răspândește atât de rapid.

CITEȘTE ȘI: Carența de această vitamina crește riscul infectării cu COVID-19/ STUDIU

„Probabil, motivul răspândirii neîncetate a Covid-19 este că, în primele etape, te plimbi de parcă nimic nu este în neregulă, deoarece durerea ta a fost suprimată. Ai virusul, dar nu te simți rău, pentru că dispare durerea. Dacă putem dovedi că această ameliorare a durerii cauzează răspândirea Covid-19, ar fi o descoperire foarte valoroasă”, a spus el într-o declarație.

Comentarii: