LIFESTYLE

Căpitanul „stejarilor”, înainte de duelul cu Rusia:”Ne dorim victoria indiferent de situație!”

Mihai Macovei va conduce din teren naționala României de rugby în campania de calificare la Cupa Mondială din 2023. Primul adevrsar dintre cei patru pe care-i au „stejarii” în luna martie este Rusia, în deplasare. Meciul se joacă la Soci, mâine, de la ora 14.00.

România a ratat din motive birocratice prezența la Mondialul din 2019 (deși pe teren și-a câștigat biletele pentru Japonia), iar rugbyștii nu mai concep să vadă și turneul din Franța 2023, din fața televizorului.

Căpitanul „stejarilor, Mihai Macovei, a sunat adunarea și a transmis mesajul războinic înainte de startul preliminariilor. Duelul cu Rusia este primul meci oficial  pentru naționala noastră după un an.

” Miza este foarte mare. Ne dorim să câștigăm indiferent de situație. Suntem pregătiți să facem un rezultat pozitiv în Rusia. I-am analizat bine pe ruși, important este să ne iasă nouă sistemul de joc apărare-atac”, spune Mihai Macovei, jucător în campionatul Franței, la Colomiers.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

I-au ”scanat” pe ruși

Colegii lui Macovei și-au studiat deja primul adversar cu care-și măsoară forțele după mai bine de un, la nivel de națională. „Rușii sunt foarte fizici, au o echipă mult mai bună decât anii trecuți și ne așteptăm la un meci dur. Ne dorim revanșa după înfrângerea din 2020. Este foarte important să începem cu o victorie”, mărturisește  Marius Antonescu, și el  jucător în Franța, la Bourg en Bresse.

„Meciul cu Rusia este extrem de important fiind primul meci de calificare la Cupa Mondială. Este meciul care ne poate da încredere pentru tot restul preliminariilor.  Sper să câștigăm în Rusia pentru că anul trecut ne-au învins și trebuie să ne recuperăm onoarea”, este convins un alt component al ”legiunii franceze”, Adrian Moțoc, jucător la RC Massy.

După meciul cu Rusia, „stejarii” merg weekendul viitor în Portugalia, la 20 martie joacă acasă cu Spania, și în ultima săptămână a lunii se deplasează în Georgia. La începutul lui iulie primesc vizita Olandei sau Belgiei. În 2022 se dispută meciurile retur. Primele două echipe din grupă merg la Cupa Mondială, iar locul trei se duce la baraj.

 

 

 

Comentarii: