NUTRITIE

Cardiologii recomandă: Ora potrivită pentru a bea cafea

healthline.com

Cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial, poate avea și beneficii, dar și riscuri asupra sănătății. Cât privește numărul de cești permise, totul este la latitudinea fiecăruia, însă ceea ce contează foarte mult este modul în care aceasta este consumată.

”Nu există o formulă cu câte cafele poți să bei, poți să bei una sau șase. Poți să bei o cafeluță și să își fie foarte rău sau să bei șase și să nu fie rău deloc. Depinde de fiecare ființă umană care reacționează altfel la cafea. Poate să producă tensiune mai mare la cineva, poate să producă palpitații la altcineva, poate să producă nervozitate la unul, altul. Deci depinde de cum reacționează fiecare”, a explicat dr. Wargha Enayati, medic cardiolog, la ”Vorbește lumea” de la Pro TV.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU mănânci la micul dejun dacă bei cafea: Cum îți este afectat stomacul

Mai mult, acesta afirmă că o cafea ”nu este o chestie păcătoasă, ca țigară, dar cum am zis, fiecare om reacționează altfel. Și dacă ție, la o jumătate de cafea începe să îți bubuie capul, pur și simplu, singura soluție este să nu mai bei. Vin pacienți cu palpitații sau tensiune mare și nu știu de ce, însă cauza este cafeaua, iar în aceeași categorie este și Cola sau Pepsi”, mai spune cardiologul.

Ora potrivită pentru a bea cafea

Întrebat dacă este o oră potrivită pentru a bea o cafea, cardiologul a explicat că depinde de fiecare în parte, exemplificând că unei persoane care se trezește dimineața cu tensiune mică îi este recomandă atunci, la prima oră, în timp ce persoanelor cu tensiune mare nu le este indicată.

Cu o multitudine de tipuri de cafea, cu zahăr, amară, cu lapte, mai lungă, mai scurtă sau chiar cafea solubilă, cardiologul susține că, din punct de vedere al sănătății, un expresso scurt este cel mai bine.

CITEȘTE ȘI: Cafeaua plină de antioxidanți: Elimină colesterolul și te ajută să slăbești

”În momentul în care bagi alte elemente în el, cum este laptele, de exemplu, nu te ajută la digestie foarte mult. De aceea eu prefer un expresso fără nimic altceva, nici măcar lapte vegetal”, mai spune acesta.

Comentarii: