REVIEW

Care este cel mai murdar loc din bucătărie: Îl cureți cum trebuie?

Care este cel mai murdar loc din bucătărie: Îl cureți cum trebuie? Scopul curățeniei – pe lângă faptul că nu trebuie să trăiți într-un spațiu aglomerat – este de a vă proteja pe dvs. și pe ceilalți de germenii care se găsesc în murdărie, praf și resturi. Lipsa curățeniei regulate poate reduce calitatea aerului din locuința dvs. și, de asemenea, crește riscul de expunere la bacterii care pot duce la îmbolnăvire.

Toate acestea ar trebui să fie o motivație bună pentru a șterge praful și a aspira mai des decât ți-ar plăcea. Deși probabil aveți o rutină de curățenie încercată și adevărată, experții în curățenie explică faptul că există o greșeală comună pe care oamenii o fac atunci când fac ordine. Și partea cea mai rea este că se întâmplă în camera în care curățenia este deosebit de importantă: bucătăria.

CITEȘTE ȘI: 7 articole de bucătărie care îți pot perturba echilibrul hormonal

Care este cel mai murdar loc din bucătărie: Îl cureți cum trebuie?

Shreya Patel, expert în curățenie și biolog, spune că un loc pe care mulți oameni uită complet să îl curețe este chiuveta din bucătărie , care este un adevărat magnet pentru germeni atunci când este neglijată.

„Sigur, se pare că o curățăm la nesfârșit în timp ce clătim vasele și ne spălăm pe mâini, dar în esență hrănim bacteriile dăunătoare la nesfârșit cu alimentele pe care le spălăm în mod constant”, avertizează ea. Atunci când oamenii fac un efort conștient pentru a-și curăța chiuveta din bucătărie, spune Patel, de multe ori nu o curăță corespunzător.

Sfat: Dacă tot ce faceți este să vă ștergeți chiuveta cu detergent de vase sau cu un spray de curățare universal, nu este suficient. „Este important să curățați nu numai chiuveta, ci și scurgerea”, explică ea, adăugând că acest lucru este important pentru eliminarea biofilmului care se poate acumula în scurgere.

„Un biofilm se formează atunci când o colecție de microbi se află pe o suprafață. Microbii lucrează împreună pentru a crea un strat protector care le permite să continue să trăiască, să se hrănească și să se reproducă sub el. Acest strat este o substanță vâscoasă, asemănătoare lipiciului, care nu numai că lipește microbii între ei, dar se lipește și de suprafețele tale”, explică Patel.

Atunci când nu scăpați de biofilm, spune ea, nu numai că permiteți microbilor să rămână acolo, dar aceștia se pot răspândi și pot duce la îmbolnăvire. Ea recomandă prevenirea și eliminarea biofilmului prin utilizarea unui detergent cu probiotice.

„Ca bacterii bune, probioticele acționează ca polițiști sub acoperire pentru a intra în biofilm și a strica petrecerea”, explică ea.

Un alt element de bucătărie care este adesea trecut cu vederea

Vorbind despre curățarea necorespunzătoare a chiuvetei de bucătărie, Scott Schrader, expert în curățenie, spune că vede adesea oameni care își curăță incorect buretele de bucătărie – dacă îl curăță deloc.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în gospodărie: Cum să cureți podeaua bucătăriei cu doar două simple ingrediente

„Majoritatea oamenilor îl clătesc și îl lasă să se usuce, ceea ce pur și simplu nu este suficient. Bureții sunt, fără îndoială, un teren propice pentru bacterii, deoarece rămân umezi și rețin particulele alimentare. Clătirea nu elimină germenii și poate, de fapt, să murdărească și mai mult buretele”, spune el.

Există o modalitate mai bună de a o face? Schrader recomandă încălzirea buretelui umed în cuptorul cu microunde timp de una până la două minute. Important: Asigurați-vă că acesta nu conține metal înainte de a face acest lucru. Dacă buretele începe să miroasă, adaugă Schrader, acesta este un semn sigur că este timpul să îl aruncați.

Comentarii: