REVIEW

Care sunt cele mai bune perne pentru a avea un somn odihnitor. Ce trebuie să alegi vara

Foto: Facebook.com

Te trezeşti uneori cu dureri de cap, de gât sau de umeri. Află că problema poate porni chiar de la perna pe care dormi. Forma, ţesăturile, precum şi umplutura unei perne pot face diferenţa între un somn odihnitor şi unul agitat.

Interesul pentru a oferi condiţii optime de somn i-a făcut pe producători să creeze perne pentru fiercare poziţie de dormit, inclusiv în cazul existenţei unor probleme de sănătate. De aceea, pe piaţă există o gamă destul de largă de astfel de produse: de la perne pentru dormitul pe spate sau pe burtă până la perne cervicale şi antisforăit.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în gospodărie: Ce să faci pentru a avea pernele la fel de pufoase ca la început

Perne din puf, ca-n odaia bunicilor

Printre cele mai apreciate perne sunt cele umplute cu pene şi cu puf de gâscă sau de raţă. Sunt foarte moi şi oferă o experienţă senzorială deosebită. Atât puful, cât şi penele de gâscă nu provoacă alergii şi nu favorizează dezvoltarea bacteriilor, dacă umplutura a fost realizată în condiţii sigure. Mai mult, aceste perne au o durată de viaţă mai mare decât cele cu umpluturi sintetice. Se recomandă spălarea lor periodică, la o temperatură de 40-60°C, potrivit clickpentrufemei.ro.

Perne din spumă cu memorie, cu rol de protecţie

Numite şi perne ergonomice, pernele cu memorie, umplute cu spumă poliuretanică, se mulează perfect pe forma gâtului şi a capului, oferind un confort sporit. Acestea asigură o bună circulaţie a sângelui şi reduc tensiunea musculară din zona cefei. Deşi sunt foarte comode şi antialergice, nu pot fi spălate. De aceea, este foarte important să foloseşti o husă de protecţie, din bumbac.

Perne din bambus, pentru nopţile de vară

Aceste perne sunt umplute cu fibră de bambus, cu biluţe din fibră siliconată şi învelite în ţesătură de bambus. Ele sunt ideale mai ales pe timpul verii, pentru că materialul păstrează răcoarea. De asemenea, fibrele de bambus oferă o ventilaţie foarte bună prin dispersia umidităţii excesive, fiind, deci recomandate şi persoanelor care transpiră spontan în timpul somnului.

În plus, bambusul are proprietăţi antialergice şi antimicrobiene, reprezentând alegerea perfectă pentru persoanele cu ten sensibil sau pentru cele care suferă de alergii sau de astm. Aceste perne pot fi igienizate în maşina de spălat, la temperaturi mai mici de 30 °C. Pentru uscarea lor, viteza de stoarcere nu trebuie să depăşească 600 de rotaţii pe minut.

CITEȘTE ȘI: Obiectele casnice devin PERICULOASE dacă nu le schimbi la timp. Cât de des trebuie să schimbi pernele, papucii, prosoapele

Pernele din nanofibră, hipoalergenice

Nanofibra este un produs sintetic care imită perfect structura pufului de gâscă. Pernele cu această umplutură permit circulaţia aerului, îşi păstrează bine forma şi sunt uşor de întreţinut. În ele nu se dezvoltă bacterii şi acarieni, sunt hipoalergenice şi lavabile. Se curăţă conform informaţiilor de pe etichetă.

Comentarii: