REVIEW

Trucuri în gospodărie: Ce să faci pentru a avea pernele la fel de pufoase ca la început

pillowinsider.com

Pernele sunt foarte importante pentru sanatatea somnului, de aceea trebuie pastrate in cea mai buna forma. Fiind folosite in fiecare noapte, pernele ajung insa sa isi mai piarda forma, sa se lase si sa nu mai fie la fel de pufoase ca la inceput.

Exista insa cateva metode prin care poti preveni deformarea pernelor de-a lungul timpului.

Infoaie pernele in fiecare dimineata

Pernele isi vor mentine mai mult timp forma, daca le intretii, de aceea este important sa infoi pernele in fiecare dimineata pentru a preveni deformarea acestora, recomanda acasa.ro.

CITEȘTE ȘI: Avertisment GRAV al specialiştilor: Pernele pot cauza o boală de plămâni

Cum se infoaie o perna

Apuca marginile opuse ale pernei si impinge umplutura spre mijlocul pernei. Procedeaza la fel si cu celelate doua margini.

Cum sa reface o perna care s-a deformat: pune-o in uscatorul de rufe

Pune pernele lasate sau care si-au schimbat forma in uscatorul de rufe si fa acest lucru o data pe luna pentru ca acestea sa reziste cat mai mult timp.

Pune in uscatorul de rufe cateva mingi de tenis

Pernele vor deveni mai pufoase daca arunci in uscatorul de rufe si cateva mingi de tenis. Mingile de tenis vor lovi cu putere pernele si acestea se vor infoia. Poti folosi aceasta metoda si pentru a pastra in cea mai buna forma pilotele umplute cu puf sau pene.

Usuca si aeriseste pernele in mod regulat

Uscarea pernelor in mod constant in uscatorul de rufe te ajuta sa pastrezi pernele in cea mai buna forma, iar dupa ce le scoti din masina este important sa le lasi si la aerisit cateva ore. Cat timp stau la aer, va trebui sa le infoi de cateva ori pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Scoate umplutura

Poti desface cusutura de pe o parte a pernei si scoate o parte din puf, pe care sa il aranjezi cum doresti. O data ce ai reusit sa infoi bine umplutura, pune-o la loc si coase marginea pernei.

Din ce este facuta umplutura pentru perna?

Exista mai multe tipuri de umpluturi pentru perne. In timp ce unii aleg pernele umplute cu spuma, pentru ca sunt mai practice, exista perne umplute cu pene, cu puf sau cu polyester moale din matase.

CITEȘTE ȘI: Obiectele casnice devin PERICULOASE dacă nu le schimbi la timp. Cât de des trebuie să schimbi pernele, papucii, prosoapele

Cat de des ar trebui sa schimbi pernele

Multe dintre lucrurile pe care le ai prin casa au nevoie sa fie schimbate cat mai des. Dintre acestea, pernele pot fi spalate de fiecare data cand se murdaresc si se imbiba cu mirosuri neplacute. Dupa ce le-ai spalat la masina, la programul potrivit, pune-le de doua ori la ciclul pentru clatire si stoarce-le pentru a iesi cat mai multa apa din ele. Pune-le apoi la uscator, apoi lasa-le si la aerisit cateva ore.

Cum umpli o perna

Cand vrei sa umpli o perna cu polyester trebuie doar sa desfaci marginea pernei, rasfira putin poliesterul pentru a fi mai infoiat si umple perna cu materialul pregatit.

Cati ani poate fi folosita o perna?

O perna poate fi folosita chiar si 20 de ani, daca o intretii asa cum trebuie si o pastrezi in protectie pentru perna si fata de perna.

Comentarii: