SANATATE

Medicii francezi, descoperire ciudată despre COVID-19: Primele semne s-ar vedea pe degete

unc.edu

Sindicatul naţional al medicilor dermato-venerologi (SNDV) din Franţa atrage atenţia că există o legătură între infecţia cu noul coronavirus şi apariţia unor umflături roşiatice cutanate. 

Potrivit medicilor dermato-venerologi, infecţia cu noul coronavirus se poate manifesta şi prin „pseudo-degerături”, apariţia unor bubiţe roşii la extremităţi, precum şi a senzaţiei de mâncărime. Le numim „pseudo-degerături” pentru că par asemenea unor degerături, dar nu sunt cauzate de expunerea pielii la temperaturi foarte scăzute, spune pentru 20minutes.fr dermatologul Catherine Oliverès-Ghouti.

CITEȘTE ȘI: Gigi Becali s-a testat de coronavirus și a ieșit negativ! De ce nu îi este frică de virusul ucigaș, ce crede că îl apără

Umflături dureroase la degetele de la mâini și de la picioare

Aceste umflături apar subit, la degetele de la mâini şi de la picioare şi sunt dureroase, adaugă ea. „Apar la pacienţi de toate vârstele, fără antecedente medicale, chiar şi la copii”, explică dermatologul francez.

Această descoperire vine la câteva săptămâni după ce Societatea britanică de rinologie şi Academia americană de otorinolaringologie au observat pierderea mirosului şi a gustului la pacienţii cu COVID-19, boala provocată de noul coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Pepe a riscat și a plătit. Artistul a ieșit să ia lumină de Înviere, dar a luat și… amendă

Comentarii: