LIFESTYLE

Carmencita Constantin dă cărțile pe față: „Nu mai există senatori de drept în loturile naționale de gimnastică!”

Anul 2022 e unul foarte important pentru gimnastica românească, un sport aflat în căutarea gloriei pierdute. Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică, spune că procesul de reconstrucție a început.

„Nu mai există senatori de drept în loturile naționale. Nu se mai întâmplă nimic pe sub masă. Înaintea campionatelor de obiectiv noi am lăsat selecția deschisă, invitația e deschisă țării și cei mai buni vor forma echipa României”, explică omul din fruntea gimnasticii românești.

Una dintre competițiile de la care Carmencita Constantin are mari speranțe în acest an este Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE).

” Ne pregătim să aducem o surpriză acasă. Sunt convinsă că fetele vor reuși. Facem tot ce putem pentru ele”, mărturisește Carmencita Constantin.

CITEȘTE ȘI: Avertisment dur al medicilor: Indiciile care ne spun că muncim prea mult şi efectele grave ale acestora

Patru gimnaști români se vor antrena în Marea Britanie

Dacă la feminin lucrurile au intrat pe un făgaș normal pentru marea performanță, la masculin se va încerca o nouă formă de pregătire.

„Analizând la rece și fără patimă și fără să vreau să greșesc sau să jignesc pe cineva, rezultatele ultimilor ani au arătat că ceea ce făceam nu făceam bine. Am încercat să schimbăm și cu sprijinul COSR am promovat o formă nouă de pregătire a băieților. Patru sportivi vor pleca din luna februarie în Marea Britanie, unde se vor antrena alături de campioni olimpici”, anunță președintele federației.

În afara pregătirii sportivilor la toate disciplinele sale, Federația Română de Gimnastică s-a ocupat și de partea materială. Astfel, la finalul anului trecut s-a lansat o campanie de donații prin care se dorește strângerea fondurilor necesare dezvoltării acestui sport.

„Este o campanie de suflet și este o noutate și pentru noi și pentru Federația Română de Gimnastică.”, mai spune Carmencita Constantin.

 

 

 

Comentarii: