NUTRITIE SANATATE

Cartoful poate fi un adevărat medicament. Bolile pe care le tratează

goodhousekeeping.com

Medicina naturista sustine ca exista o serie de boli ce pot fi tratate cu cartofi, daca sti cum sa-i folosesti. Acest lucru se datoreaza faptului ca acasta leguma este foarte bogata in vitamine si minerale.

Ce boli trateaza cartoful? Ulcerul – Cum sa il folosesti

Cartoful are proprietati cicatrizante si calmante de aceea sucul de cartofi este recomandat persoanelor care sufera de ulcer. Se consuma doar sucul de cartofi, care se obtine prin stoarcerea acestora in blender, pe stomacul gol dimineata, apoi cu 30 de minute inainte de pranz si cu 30 de minute inainte de cina. Acest tratament se tine maxim 30 de zile, recomanda clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: Deliciu de sezon: Cum prepari acasă cartofi noi la cuptor cu usturoi verde şi pătrunjel

Ce boli trateaza cartoful? Insomnia – cum il folosesti

Fiind foarte bogati in vitamina B6, cartofii au un rol foarte mare in mentinerea sanatatii sistemului nervos. Astfel, 100 de grame de cartofi copti contin 21% din necesarul de B6 recomandat zilnic. Iar acidul gama-aminobutiric ajuta in tratarea insomniei si reduce stresul.

CITEȘTE ȘI: Cartofii te ajută să slăbești dacă știi CUM să-i prepari

Ce boli trateaza cartoful? Anemia si infectiile urinare – cum il folosesti

Un studiu recent arata ca acest aliment ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar si reduce riscul de aparitie a infectiilor urinare. Mai mult decat atat, datorita continutului mare de fier, cartofii consumati copti, ajuta la tratarea anemiei.

Comentarii: