NUTRITIE SANATATE

Cât de mult usturoi pe zi previne diabetul și prelungește viața cu 10 ani

Cât de mult usturoi pe zi previne diabetul și prelungește viața cu 10 ani. Usturoiul este una dintre cele mai vechi culturi din lume. Cultivat în Asia Centrală, Iran și Pakistan acum mai bine de 4 mii de ani. Leguma este folosită nu numai pentru gătit, ci și pentru tratarea diferitelor boli.

Cât de mult usturoi pe zi previne diabetul și prelungește viața cu 10 ani

Leguma aromată este deosebit de eficientă în prevenirea infecțiilor virale, în întărirea sistemului imunitar și în corectarea greutății. Dar are, de asemenea, merite și mai semnificative, datorită cărora terapeuții recomandă în mod activ ca fiecare persoană să mănânce cel puțin 2 căței pe zi. Aceasta este cantitatea recomandată de medicul rus Dr. Oleg Perkushin pentru a preveni diabetul și a prelungi viața, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Cum să mănânci usturoi indiferent dacă ești acasă sau nu: Alimentul care îi anulează efectul olfactiv

El vorbește despre cele mai impresionante proprietăți ale acestui produs.

Proprietăți utile ale legumei picante

„Este incredibil de eficient în prevenirea patologiilor cardiovasculare. Persoanele care o consumă în fiecare zi au un risc redus cu 25 la sută de a dezvolta ischemie, accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord. Datorită acestui fapt, adăugarea legumei în alimentația dumneavoastră vă poate prelungi viața cu o medie de 20-25 de ani”, spune specialistul.

Interiorul alb și aromat al legumei condimentate conține S-allyl-L-cisteină, un compus care are puternice efecte antioxidante. Acesta protejează eficient organismul de stresul oxidativ din celule și țesuturi, accelerează vindecarea în urma rănilor și, de asemenea, favorizează eliminarea radicalilor liberi.

Din acest motiv, leguma este foarte „respectată” de endocrinologii din întreaga lume, spune expertul.

„Oamenii de știință din Anglia au demonstrat că leguma menționată ajută la reducerea inflamațiilor din organism. Prin urmare, se recomandă să o consumați pentru bolile gâtului, inflamațiile articulațiilor și artrita”, spune doctorul Perkushin.

Fitoncidele incluse în compoziția sa sunt cele mai active primăvara și ajută la combaterea multor bacterii și ciuperci. Leguma este utilă pentru sistemul cardiovascular uman, are un efect benefic asupra scăderii nivelului de colesterol din sânge, este utilă în cazul hipertensiunii arteriale și reduce riscul formării de cheaguri de sânge în vasele de sânge.

Proprietățile sale de vindecare includ prevenirea dezvoltării cancerului. Potrivit cercetărilor științifice, dacă fumătorii mănâncă 1 cățel de usturoi de 2 ori pe săptămână, riscul de cancer scade cu o treime.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu creierul nostru atunci când mâncăm usturoi

Leguma stimulează secreția de bilă și îmbunătățește digestia alimentelor grase, așa că este adesea adăugată la mâncărurile cu carne grasă. La bărbați, poate fi evidențiat efectul său benefic asupra potenței, fiind folosit și pentru tratarea prostatitei.

Leguma este utilă și pentru sportivi, mai ales atunci când câștigă masă musculară, deoarece blochează acțiunea cortizolului și stimulează producția de testosteron. Potrivit specialistului, leguma este recunoscută ca un mijloc de prevenire a cancerului de sân și uterin.

Comentarii: