NUTRITIE

Cum să mănânci usturoi indiferent dacă ești acasă sau nu: Alimentul care îi anulează efectul olfactiv

ro.pinterest.com

Cum să mănânci usturoi indiferent dacă ești acasă sau nu: Alimentul care îi anulează efectul olfactiv. Iaurtul poate neutraliza mirosul de usturoi, a constatat un studiu american, citat de publicația electronică „EurekAlert”, transmite agenţia bulgară BTA.

Cercetările, efectuate în condiţii de laborator, cu teste prevăzute, arată că iaurtul gras previne eliberarea în aer a aproape tuturor compușilor volatili responsabili de mirosul înțepător de usturoi.

Cum să mănânci usturoi indiferent dacă ești acasă sau nu: Iaurt

Oameni de știință de la Universitatea din Ohio au verificat capacitatea iaurtului și a componentelor individuale ale acestuia – apă, grăsimi și proteine ​​- pentru a face față acestei arome. Se dovedește că grăsimile și proteinele reușesc să se descurce bine. Din acest motiv, experții sugerează că, în viitor, alimentele bogate în proteine ​​pot fi făcute special pentru a combate mirosul de usturoi.

CITEȘTE ȘI: Ce înseamnă că organismul tău miroase a usturoi: Boala gravă pe care o semnalează

„Conţinutul ridicat de proteine este foarte actual în acest moment – ​oamenii doresc de obicei să mănânce mai mult”, a spus autorul principal al studiului Cheryl Barringer de la Universitatea din statul Ohio. Ea are experiență în identificarea alimentelor care pot gestiona mirosul de usturoi.

Barringer a studiat merele, menta, salata verde și laptele, care, datorită enzimelor și grăsimilor, reuşesc să neutralizeze compușii de sulf care provoacă mirosul persistent al usturoiului crud. Rezultatele au arătat că doar iaurtul reduce cu 99% principalele substanţe volatile care provoacă mirosul puternic al usturoiului crud.

Analizate separat, componentele de grăsimi, proteine ​​și apă ale iaurtului au și un efect de neutralizare, dar primele două au avut rezultate mai bune decât apa. Potrivit lui Cheryl Barringer, iaurturile cu aromă de fructe pot avea și ele un efect de neutralizare.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu creierul nostru atunci când mâncăm usturoi

Consumul acestora ar trebui să urmeze rapid după consumul de usturoi crud. „Mereu am spus că merele trebuie mâncare imediat”, spune cercetătorul. „Ar trebui să fie la fel cu iaurtul – trebuie să-l mâncaţi imediat după usturoi”. Studiul a fost publicat în revista „Molecules”

Comentarii: