NUTRITIE SANATATE

Medic: Acest fruct de toamnă este cel mai bun remediu pentru diabet

bzi.ro

Medic: Acest fruct de toamnă este cel mai bun remediu pentru diabet. Acesta are un efect pozitiv asupra sănătății umane, inclusiv ajutând la menținerea unei greutăți sănătoase și la prevenirea diabetului de tip 2 .

Nutriționistul Anton Fedorov este convins că perele au toate aceste proprietăți benefice, și nu numai ele. Potrivit expertului, totul depinde de cantitatea zilnică de fibre de care are nevoie organismul nostru. Iar un fruct de mărime medie conține aproape un sfert din nevoile nutriționale.

Medic: Acest fruct de toamnă este cel mai bun remediu pentru diabet

Răspunzând la întrebarea ce oferă fibrele unei persoane, Fedorov notează că acestea dau un sentiment de sațietate pentru o perioadă lungă de timp și susțin digestia. Tocmai datorită conținutului ridicat de fibre, perele au un indice glicemic scăzut. S-a dovedit științific că persoanele care mănâncă pere și mere au mai puține șanse de a dezvolta diabet de tip 2.

CITEȘTE ȘI: Perele – fruct-minune pentru sănătate, dar şi potenţial pericol. De ce să NU le consumi verzi

Alte proprietăți utile ale perelor

Perele au și alte proprietăți utile, asigură specialistul.

Conținutul ridicat de flavonoide – substanțe antioxidante – ajută la neutralizarea radicalilor liberi și reduce astfel inflamațiile.

Fiind un aliment antiinflamator, perele reduc probabilitatea apariției nu doar a bolilor cardiovasculare, ci și a unor tipuri de cancer.

Perele sunt un depozit de substanțe utile care sunt indispensabile pentru organism. Ele conțin multe vitamine și un număr mare de oligoelemente. Potrivit cercetărilor, perele conțin zaharuri sănătoase, ușor digerabile; vitaminele A, C, K, grupa B; substanțe chimice – potasiu, fosfor, calciu, fier, sulf, acid folic, cobalt. Aceste fructe nu au grăsimi și nici colesterol. Dar, pe de altă parte, ele conțin fitosterol, a cărui proprietate este de a preveni formarea plăcilor de colesterol.

Studiile arată că perele conțin serotonină, care induce sentimente de euforie, bucurie și combate depresia și stresul. Produsul are proprietatea de a crește imunitatea.

Fructele reduc inflamațiile și îmbunătățesc activitatea sistemului cardiovascular. Datorită calităților lor unice, acestea au un efect benefic asupra digestiei și metabolismului, fac pielea și părul frumoase și sănătoase, întăresc dinții, potrivit actualno.com.

Dacă infuzați felii de pere cu apă, această băutură este folosită ca decongestionant și diuretic. Infuzia de pere sau sucul din fructe necoapte ajută în cazul tulburărilor intestinale, dizenterie și stafilococi.

CITEȘTE ȘI: Fructele care scad rapid tensiunea arterială

Persoanele care își monitorizează greutatea sau care vor să scape de kilogramele în plus sunt preocupate de o întrebare logică: câte calorii are o pară? Răspunsul vă va mulțumi: 100 g de produs conține puține calorii – doar 42.

Gustul perei este net superior celui al mărului, dar acest fruct conține mult mai puțin zahăr. Iubitorii de pere uscate ar trebui să-și amintească: cantitatea de zahăr dintr-un astfel de produs crește brusc, ca în toate fructele uscate.

Comentarii: