NUTRITIE SANATATE

Fructele care scad rapid tensiunea arterială

vforverde.ro

Fructele care scad rapid tensiunea arterială. Fructele nu numai că oferă vitamine și minerale organismului nostru, dar unele dintre ele pot chiar scădea tensiunea arterială ridicată. Pepenele roșu, aronia și afinele vor ajuta la scăderea tensiunii, precum și la întărirea pereților vaselor de sânge.

Acest lucru este împărtășit de nutriționistul rus și doctor în științe medicale Mariat Mukhina.

Fructe care scad rapid tensiunea arterială

Pepene roșu

„Pepenele roșu are un efect diuretic, adică elimină excesul de lichid din organism. În plus, are un efect pozitiv asupra peretelui vascular și dilată vasele de sânge. Dintre fructe, se situează pe primul loc în ceea ce privește conținutul de magneziu. Uneori, în cazul hipertensiunii arteriale, se prescriu medicamente cu acest element”, notează expertul.

CITEȘTE ȘI: Fructele care reglează tensiunea arterială și previn pietrele la rinichi

Afine

Afinele au, de asemenea, un efect diuretic. Datorită acestuia, elimină lichidul, reduce volumul de sânge circulant. Ca urmare, umflarea dispare și presiunea scade. Datorită conținutului ridicat de vitamina C, afinele întăresc pereții vaselor de sânge.

Aronia

Un alt fruct care face față bine hipertensiunii arteriale este aronia. „Nu numai că scade presiunea, dar conține și o cantitate uriașă de rutină, catechine, quercetină și antociani, care au un efect pozitiv asupra peretelui vascular”, explică Dr. Mukhina, potrivit actualno.com.

Pentru a obține acest efect, fructele enumerate trebuie să fie consumate proaspete. De asemenea, puteți include în dieta dumneavoastră decocturi sau băuturi din fructe de coacăze și afine.

Pentru a normaliza presiunea, se recomandă consumul de sucuri de fructe și legume care conțin potasiu. De exemplu, acest element este prezent în compoziția portocalelor. În plus, sucul de roșii, de sfeclă și de dovleac este potrivit pentru aceleași scopuri.

CITEȘTE ȘI: Fructele toamnei: Reduc tensiunea arterială, protejează împotriva cancerului și stabilizează glicemia

Principalele obiective în hipertensiune sunt controlul tensiunii arteriale și normalizarea greutății.

În acest scop:

  • Reduceți aportul de sare.
  • Evitați ceaiul negru și verde puternic, cafeaua și, cel mai important – alcoolul. Toate aceste produse provoacă spasmul vaselor de sânge și cresc volumul de muncă al inimii.
  • Renunțați la fumat – nicotina are un efect vasoconstrictor, ceea ce înseamnă că ridică tensiunea arterială.
  • Mizați pe mese parțiale – distribuiți-vă dieta zilnică astfel încât să mâncați porții egale de 5-6 ori pe zi. Înainte de a merge la culcare, este mai bine să mâncați o bucată mică de fruct sau să beți un pahar de chefir cu conținut scăzut de grăsimi.
  • Includeți în alimentație carne slabă – cel mai adesea hipertensiunea apare din cauza înfundării vaselor de sânge cu plăci de colesterol, care este conținută în cărnurile grase și în cele afumate.
  • Puiul, curcanul sau carnea de vită gătită fără ulei sunt cele mai bune alegeri pentru cei care suferă de hipertensiune. Dacă carnea dietetică pare lipsită de gust fără sare și grăsime, luați în considerare sucul de lămâie, pătrunjelul, mărarul sau busuiocul, care vor adăuga în siguranță o nouă aromă cărnii. Consumați cât mai puțin alimente care conțin grăsimi animale: cârnați, grăsimi, unt și ghee.

Comentarii: