SANATATE

Colesterolul ridicat: Un medic a dezvăluit 2 simptome clare în ochi care îl dau de gol

Foto: Pinterest.com

Colesterolul ridicat: Un medic a dezvăluit 2 simptome clare în ochi care îl dau de gol. Dacă aveți colesterolul ridicat , pe față pot apărea două semne caracteristice.

Colesterolul ridicat: Un medic a dezvăluit 2 simptome clare în ochi care îl dau de gol

Medicul rus Dr. Ivan Sergeev spune că acestea includ: zone gălbui în jurul ochilor („xantelasme”); un curcubeu alb lângă partea colorată a ochiului („curcubeu cornean”); Dacă nu observați singuri simptomele, un oftalmolog le va observa.

Medicul a adăugat că un nivel ridicat de colesterol ar putea fi, de asemenea, o tulburare genetică. Prin urmare, genele dvs. pot juca un rol important în acest sens, deoarece influențează modul în care celulele elimină substanța din sânge.

CITEȘTE ȘI: Leguma cunoscută și ieftină care reduce nivelul colesterolului din sânge

Alte simptome ale colesterolului ridicat

În cele mai multe cazuri, nu apar simptome tipice. Medicul explică faptul că doar printr-un test de sânge puteți cunoaște nivelul lipidelor din sânge.

„Creșterea acestora se poate datora vârstei, greutății sau altor afecțiuni medicale, cum ar fi hipertensiunea arterială sau diabetul”, spune medicul.

Următoarele semne indică un exces cronic de plăci de colesterol în organism:

  • dureri în piept după activitatea fizică;
  • ritm cardiac accelerat (aritmie);
  • dureri și crampe la nivelul picioarelor, umflarea membrelor;
  • dificultăți de respirație, tulburări de ritm respirator;
  • creșterea sistematică a tensiunii arteriale;
  • capilare vizibile, ruperea microvaselor;
  • tulburări de memorie, concentrare redusă;
  • oboseală, iritabilitate;

Nivelul constant de colesterol este periculos în primul rând din cauza apariției plăcilor aterosclerotice, care reduc diametrul vaselor de sânge. Ateroscleroza se dezvoltă treptat și transportul de oxigen și nutrienți către inimă încetinește.

Circulația deficitară provoacă mai întâi crize de angină pectorală și, în cele din urmă, duce la ischemie cardiacă și accident vascular cerebral. Pereții vaselor de sânge își pierd elasticitatea și se formează cheaguri de sânge care pot bloca complet artera. Cheagurile de sânge provoacă un atac de cord. Aceste boli duc la invaliditate și chiar la deces, potrivit actualno.com.

Nivelurile sănătoase ale lipidelor din sânge se modifică odată cu vârsta. Cu cât o persoană îmbătrânește mai mult, cu atât valorile sunt considerate normale.

Astfel, valoarea de referință pentru nou-născuți nu trebuie să depășească 3,60 mmol/l; pentru copii – 5,20 mmol/l; pentru adulți – 6,00 mmol/l. Depășirea nivelului de 7,8 mmol / l este considerată critică și duce la dezvoltarea aterosclerozei.

Valorile optime pentru HDL pentru bărbați sunt de 1,9 mmol/l, pentru femei – 2,4 mmol/l. În același timp, nivelul colesterolului „bun” nu trebuie să scadă sub 1,5 mmol/l. Acest lucru va provoca o creștere a LDL.

CITEȘTE ȘI: Remedii naturale: Amestecul care luptă împotriva artritei și al colesterolului mărit

În timpul sarcinii, în organism au loc multe schimbări. Prin urmare, standardele pentru acest indicator la femeile însărcinate sunt diferite. Dacă vă simțiți bine, nivelul de lipoproteine cu densitate mare și mică poate crește până la 11 mmol/l.

Comentarii: