LIFESTYLE

Cătălin Botezatu mărturisește: Simptomele pe care le-a experimentat atunci când a descoperit că are cancer

Cătălin Botezatu mărturisește: Simptomele pe care le-a experimentat atunci când a descoperit că are cancer. Celebrul designer Cătălin Botezatu a dezvăluit cum a descoperit că se confruntă cu cancer și că necesită intervenție de urgență. Acesta a depășit momemtele de cumpănă și a reușit să învingă boala.

Cătălin Botezatu mărturisește: Simptomele pe care le-a experimentat atunci când a descoperit că are cancer

”Mă simțeam ok, doar că eu de două ori pe an îmi fac un check out complet. După ce am terminat analizele generale, i-am spus medicului că simt o serie de înțepături în partea dreaptă. Specialistul turc mi-a propus să ma supună unui test ecograf foarte performant, unde a descoperit că am o formă mai ciudată de apendicită.

CITEȘTE ȘI: Asta da surpriză! Se mută Cătălin Botezatu din Capitală? Răspunsul fără echivoc al celebrului designer, care este orașul care l-a cucerit

M-am operat în România, și aici au descoperit că, de fapt, în spatele apendicului era o tumoră. Mi-au spus că e cancer. Tratamentul de după l-am urmat în Turcia, acum sunt vindecat, am urmat un tratament care încă în România se face empiric”, a declarat Botezatu.

Medicii susțin că această formă de cancer este asociată cu o alimentație nesănătoasă, dar și cu stresul.

”Există o împărţire pentru cancerul de pe partea dreapta, care are loc să crească mai mult şi care duce la sângerări minime sau mai mari. Pe partea stângă este o simptomatologie tipică de constipaţie între 3 şi 7 zile. Urmată de un episod diareic care alternează mult timp.

Fiind un cancer digestiv, vom ajunge mereu la dietă. Carnea roşie conţine foarte multe grăsimi şi din păcate fermentaţia acestui tip de carne la nivelul intestinului duce la anumiţi compuşi care pot să ajute la transformarea celulelor normale. Sau a unor polipi în celule canceroase. Din păcate, dieta românească nu este prea prietenoasă.

CITEȘTE ȘI: Cristi Borcea, luat la bani mărunți de Cătălin Botezatu: `Forțează tinerețea. E la next level, are stilist personal`

Stresul duce la o scădere a sistemului imunitar

Orice scădere a sistemului imunitar duce la o scădere foarte puternică a florei împotriva tumorilor. Să nu ne stresăm şi să bem doar cu ocazia zilei de naştere” a explicat chirurgul Alexandru Onofrei citat de Antena 3.

Comentarii: