LIFESTYLE

Ce cadou de majorat vrea urmașa Maricicăi Puică! E cea mai premiată junioare de la semifond

Peste doar câteva zile va împlini 18 ani, face atletism de la 9, este încă junioară și se bate în competiții cu sportivele cu câțiva ani mai mari decât ea. Talida Sfârgiu este plină de medalii, iar la Campionatul European pe echipe de la Cluj a fost cea mai tânără atletă din echipa României.

„Sunt dublă campioană balcanică, în sală și în aer liber, la juniori 1, eu anul trecut fiind tot juniori 2, campioană națională de seniori și tineret, anul acesta campioană balcanică și în sală și în aer liber la juniori 1și campioană națională la seniori și tineret la 1500 m și m-am calificat la campionatul european de juniori 1 și la cel mondial de juniori 1″, povestește tânăra sportivă.

Pasiunea pentru una dintre cele mai grele probe din atletism o are de la antrenoarea sa, Elena Țîmpău, expertă în aceeași probă pe vremea când era atletă.

„Când am participat cu Talida la prima competiție de copii, din 21 de concurenți am ieșit pe locul 11, iar acum e cea mai bună din România la seniori. După ce a concurat prima dată la 1500 și-a dat seama că îi place și i se potrivește și de atunci nu a mai fost nicio problemă”, spune antrenoarea Elena Erzilia Tîmpău.

CITEȘTE ȘI: Visul oricărei femei! Mănâncă MULT, NU face sport și… NU se îngrașă! Ce au descoperit cercetătorii

Visează la Olimpiadă

Talida a început atletismul cu proba de 800 de metri, iar când antrenoarea i-a propus să încerce 1500 de metri, recunoaște că i-a fost teamă.

„Eram la un concurs la Bacău, iar doamna antrenoare mi-a propus să fac 1500 de metri, în primă fază am fost puțin sceptică pentru că mi se părea așa greu, fiind mai lungă proba, dar după ce doamna mi-a spus rezultatele ei am zis că trebuie să încerc, iar după primul concurs m-am îndrăgostit de această probă”, recunoaște dubla campioană națională de seniori și tineret în 2021 în proba de 1500 de metri.

Relația dintre antrenoare și eleva sa este una extrem de strânsă. Iar profesoara Talidei are dorințe mărețe cu sportiva ei! „Visul cel mai mare și cel mai frumos este să ajungem la Olimpiadă, deși e un vis mare dar știu că nu e imposibil”, spune antrenoarea.

Talida știe și ce cadou trebuie să își facă de majorat! „Vreau să mă întorc cu medalia de aur de la Campionatul European de la Talin”, anunță atleta.

 

 

 

Comentarii: