SANATATE

Ce înseamnă când trigliceridele sunt mărite

jurnalgiurgiuvean.ro

Ce înseamnă când trigliceridele sunt mărite. Discuțiile despre sănătatea inimii se concentrează adesea în jurul tensiunii arteriale și a colesterolului, incluzând factori precum somnul slab, fumatul, istoricul familial de boli de inimă și stresul cronic.

Cu toate acestea, există o variabilă care nu este luată în considerare la fel de des, chiar dacă poate fi un indicator important al riscului cardiovascular, și anume trigliceridele.

Nu vorbim prea mult despre trigliceride, mai ales în comparație cu colesterolul, dar acestea sunt o parte esențială pentru a înțelege sănătatea inimii.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU faceți înainte de analizele de sânge: Modifică rezultatele

Pentru o persoană cu o afecțiune care crește riscurile cardiace, cum ar fi diabetul, a ști dacă trigliceridele sunt ridicate poate fi o parte esențială în menținerea sănătății sale. Fie că aveți diabet sau o altă problemă medicală cronică, fie că pur și simplu căutați o modalitate de a urmări orice schimbări în sănătatea dumneavoastră, merită să vă scufundați mai adânc în ceea ce sunt trigliceridele și ce se poate întâmpla atunci când aveți prea multe.

Ce înseamnă când trigliceridele sunt mărite

Ce sunt trigliceridele?

Trigliceridele sunt un tip de grăsime (sau lipide) produsă în mod natural în ficat. Excesul de calorii este transformat în trigliceride și depozitat în celulele adipoase din sânge, astfel încât acestea pot fi folosite pentru a stimula energia și a regla temperatura atunci când este nevoie.

Acest proces diferă de cel al unei alte lipide bine cunoscute, colesterolul, care construiește celule și joacă un rol în producția de hormoni. Atât trigliceridele, cât și colesterolul sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului.

De exemplu, fără suficiente trigliceride, este posibil să vă luptați cu oboseala, senzația de frig, pielea uscată și chiar cu o potențială malnutriție, deoarece lipidele sunt necesare pentru absorbția anumitor tipuri de nutrienți.

Cauze și probleme potențiale

Trigliceridele ridicate sunt adesea însoțite de alți factori de risc pentru boli de inimă, cum ar fi colesterolul ridicat, diabetul și fumatul. Cu toate acestea, ele pot fi ridicate fără niciunul dintre acești factori, deoarece genetica poate juca un rol.

Nivelurile de trigliceride sunt adesea mai ridicate la bărbați decât la femei și tind să crească odată cu vârsta. Atunci când observăm valori foarte ridicate, poate fi un semn al unei alte probleme, cum ar fi hipotiroidismul, bolile renale sau un diabet prost controlat.

CITEȘTE ȘI: Analizele care te ajută să îți dai seama dacă ficatul tău e bolnav

Unele medicamente pot, de asemenea, să crească temporar trigliceridele. Printre acestea se numără medicamentele antipsihotice, beta-blocantele, corticosteroizii și estrogenul oral, care sunt utilizate pe scară largă.

În cazul alimentelor și băuturilor precum pâinea, orezul, pastele și băuturile carbogazoase, acestea sunt transformate în grăsimi în ficat, iar trigliceridele sunt adesea afectate de acest lucru.

Prin urmare, atunci când vă faceți analize de sânge pentru a determina nivelul colesterolului și al trigliceridelor , este recomandat să postiți, deoarece alimentele bogate în carbohidrați pot afecta destul de mult cifrele, potrivit actualno.com.

Comentarii: