SANATATE

Ce înseamnă durerea lombară și cum se manifestă

Foto: Pinterest.com

Durerea lombară sau cea de spate, cum mai este ea cunoscută popular este un simptom al unei probleme de la nivelul coloanei vertebrale lombare.

Absolut toți adulții au experimentat cel puțin o dată durerea lombară, cauzele acestei afecțiuni fiind multiple.

CITEȘTE ȘI: Cum să scapi de durerea de spate: Remediile la care poți apela cu încredere

Ce înseamnă durerea lombară și cum se manifestă

Femeile și bărbații pot resimți durere lombară în cele mai neașteptate momente ale vieții, fie când desfășoară o activitate fizică și solicită mușchii și oasele din zona respectivă, fie când sunt în repaus, dar mențin o poziție nesănătoasă, care afectează coloana.

Ce este durerea lombară?

Oasele, articulațiile, mușchii, ligamentele și nervii alcătuiesc spatele. Toate aceste elemente anatomice lucrează împreună pentru flexibilitatea de care avem nevoie în fiecare moment, pentru a dezvolta forța necesară și pentru a ne oferi sprijin.

Deși coloana vertebrală este o structură flexibilă și cu o capacitate uimitoare de adaptare la nevoile organismului, zona lombară este predispusă rănirii și durerilor de tot felul.

Ce înseamnă durerea lombară și cum se manifestă

Durerea de spate lombară apare pe fondul unor leziuni care pot să apară la nivelul mușchilor, ligamentelor, articulațiilor, nervilor sau al discurilor coloanei lombare. Orice leziune determină un răspuns din partea organismului pentru vindecare, iar în acest moment, apare senzația de durere.

Uneori durerea musculară poate fi confundată cu cea osoasă când se înregistrează o inflamație în zona lombară. Și cum în zona lombară există o aglomerare de nervi, ligamente, articulații și mușchi, durerea poate radia și cauza poate fi stabilită mai greu.

CITEȘTE ȘI: Începe ziua în formă: Remediile care te pot ajuta să combați durerea de spate

De aceea, atunci când durerile de mijloc persistă o perioadă mai lungă de timp este nevoie de un consult medical de specialitate, pentru a se identifica cauza exactă și pentru a beneficia de tratamentul adecvat problemei, complicațiile fiind astfel evitate.

Comentarii: