SANATATE

Ce legătură este între glanda tiroidă și menopauză: Cum sunt acestea influențate una de cealaltă

daoism.ro

Ce legătură este între glanda tiroidă și menopauză: Cum sunt acestea influențate una de cealaltă. Hipotiroidismul este cunoscut sub numele de glanda tiroidă hipoactivă. Această afecțiune afectează glanda tiroidă. Persoanele cu această afecțiune produc o cantitate mică de hormoni tiroidieni.

Estrogenul și funcția tiroidiană

Nivelurile de estrogen scad semnificativ în timpul menopauzei. Acest lucru cauzează multe dintre simptomele asociate cu menopauza. Nivelurile de estrogen pot afecta, de asemenea, funcția tiroidiană.

Într-un studiu din 2011, revizuit de colegi, cercetătorii au investigat rolul pe care nivelurile de estrogen îl au asupra receptorilor tiroidieni. Receptorii tiroidieni sunt moleculele care permit hormonilor tiroidieni să intre în celule. Cercetătorii au descoperit că nivelurile de estrogen pot afecta funcția tiroidiană și pot duce la tulburări tiroidiene.

CITEȘTE ȘI: Nod în gât: Are legătură cu tiroida? Ce spune un endocrinolog

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege mai bine relația dintre acești doi hormoni.

Poate afecta hipotiroidismul simptomele menopauzei?

Hipotiroidismul poate crește sau înrăutăți simptomele menopauzei. Un studiu de cercetare din 2007 a arătat că femeile cu tulburări tiroidiene și menopauză severă au prezentat o îmbunătățire a simptomelor după tratamentul pentru boala tiroidiană.

Acest lucru sugerează că tratarea tulburărilor tiroidiene poate ajuta la gestionarea simptomelor menopauzei. Hipotiroidismul și menopauza au, de asemenea, multe simptome care se suprapun. Faptul de a avea ambele afecțiuni poate crește riscul și severitatea acestor simptome suprapuse.

Poate hipotiroidismul să ducă la un risc crescut de complicații la menopauză?

Tulburările tiroidiene pot crește, de asemenea, riscul de complicații pe termen lung ale menopauzei. Una dintre cele mai frecvente complicații ale menopauzei este osteoporoza, sau pierderea densității osoase.

Cercetările arată că hipotiroidismul poate reduce, de asemenea, densitatea osoasă. Femeile caucaziene cu un nivel scăzut de grăsime corporală sunt grupul cel mai expus riscului de osteoporoză.

O altă complicație comună a menopauzei este creșterea riscului de boli cardiovasculare. Nivelurile scăzute de hormoni tiroidieni cresc, de asemenea, riscul de boli de inimă.

Mergeți la medic

Discutați cu medicul dumneavoastră dacă suspectați probleme tiroidiene sau dacă vă confruntați cu simptomele menopauzei. Medicul dumneavoastră de familie vă poate îndruma către un endocrinolog.

Puteți beneficia, de asemenea, de o vizită la un ginecolog. Când vă vizitați medicul, fiți pregătită cu următoarele informații:

  • simptomele, în special oboseala, bufeurile, schimbările de greutate și schimbările de dispoziție
  • gravitatea și durata simptomelor și dacă acestea s-au agravat
  • istoricul bolilor endocrine în familia dumneavoastră, în special legate de tulburări tiroidiene
  • neregularitățile din ciclul menstrual
  • obiceiurile alimentare

Verificarea funcției tiroidiene

Pentru a verifica funcția tiroidiană pot fi folosite mai multe teste de sânge diferite: Testul TSH Medicul dumneavoastră folosește acest test pentru a căuta concentrația hormonului de stimulare a tiroidei (TSH) în sângele dumneavoastră.

Organismul dumneavoastră produce mai mult TSH atunci când tiroida este mai puțin activă. De asemenea, acesta produce mai puțini hormoni T3 și T4. Un nivel de TSH sub nivelul normal indică hipertiroidism sau o glandă tiroidă hiperactivă. Un nivel ridicat indică hipotiroidism.

Testul T4

Acest test va căuta nivelurile hormonului T4 în sânge. Acest hormon este fie inactiv și legat de proteine, fie activ și nelegat. Un nivel ridicat indică posibilitatea unui hipertiroidism.

Testul T3

T3 este un alt hormon produs de glanda tiroidă. Medicii folosesc acest test pentru a confirma hipertiroidismul. Nivelul T3 nu scade semnificativ până când afecțiunea nu devine severă. Prin urmare, medicii și tehnicienii de laborator vor folosi un alt test pentru a determina hipotiroidismul.

CITEȘTE ȘI: Probleme cu tiroida: Modificările la nivelul feței care ar putea să anunțe hipotiroidismul

Testul TSI

Acest test este utilizat pentru a identifica prezența unui anticorp numit imunoglobulină tiroid-stimulatoare care este prezent la persoanele cu boala Graves. Boala Graves este o tulburare autoimună care afectează funcția tiroidiană. Acest test este cel mai des utilizat la femeile însărcinate sau la persoanele care pot avea boala Graves.

Hipotiroidismul și menopauza au în comun unele simptome. Cercetările arată, de asemenea, că nivelul de estrogen poate afecta nivelul hormonilor tiroidieni . Alte cercetări sugerează că hipotiroidismul poate crește simptomele și complicațiile menopauzei. Este posibil să aveți simptome precum oboseala și modificări ale greutății. Dacă aceste simptome sunt persistente, discutați cu medicul dumneavoastră și oferiți-i informații detaliate despre simptomele dumneavoastră și despre ciclul menstrual, recomandă actualno.com.

Comentarii: