SANATATE

Probleme cu tiroida: Modificările la nivelul feței care ar putea să anunțe hipotiroidismul

stackumbrella.com

Probleme cu tiroida: Modificările la nivelul feței care ar putea să anunțe hipotiroidismul. Schimbările de aspect pot fi unul dintre aspectele mai dificile ale afecțiunii , dar detectarea precoce poate ajuta la inversarea unora dintre aceste simptome.

Hipotiroidismul descrie subproducția de hormoni de către glanda tiroidă, care se află în partea din față a gâtului, deasupra claviculei. Deoarece împărtășește mai multe simptome cu alte afecțiuni, poate fi ușor confundat cu altceva. Schimbările subtile ale expresiilor faciale, totuși, nu ar trebui niciodată ignorate.

Probleme cu tiroida: Modificările la nivelul feței care ar putea să anunțe hipotiroidismul

Manualele MSD explică: „Hipotiroidismul este sub activitate a glandei tiroide, ceea ce duce la producerea inadecvată a hormonilor tiroidieni și la încetinirea funcțiilor vitale ale corpului.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Semnul unghiilor care arată că ai probleme cu tiroida

Expresiile feței devin plictisitoare, vocea este răgușită, vorbirea este lentă, pleoapele se lasă, iar ochii și fața devin umflate.”

Fluctuațiile hormonale cauzate de această afecțiune pot duce la alte câteva modificări ale expresiei faciale, din cauza pleoapelor căzute sau a feței umflate și umflate, ambele simptomatice ale nivelului scăzut al tiroidei, potrivit doctorulzilei.ro.

Probleme cu tiroida: Absența sprâncenelor

Absența sprâncenelor este un semn comun, care reflectă căderea generalizată a părului în organism.

Acesta este de obicei rezultatul perturbărilor producției de hormoni T3 și T4, care controlează mai multe procese corporale, inclusiv creșterea părului.

Atunci când este întreruptă, dezvoltarea părului la rădăcină este compromisă, ceea ce face ca părul să cadă.

Când nu reușește să crească din nou, duce la subțierea părului de pe scalp și alte zone, cum ar fi partea exterioară a sprâncenelor.

O modalitate de a spune dacă aceste modificări ar putea sugera o tiroidă subactivă este să cauți alte semne de avertizare, cum ar fi oboseala, sensibilitatea la frig, starea de spirit depresivă și problemele de concentrare.

Acest lucru poate fi complicat, totuși, deoarece apariția simptomelor tind să fie lentă.

CITEȘTE ȘI: Când glanda tiroidă este suprastimulată de anticorpi: Simptomele la care trebuie să fii atent

De fapt, poate dura câțiva ani până când o persoană își dă seama că are o problemă medicală.

Antrenorul în sănătate Rory Batt, MSc, BSc, a avertizat: „Este destul de greu de spus că este vorba, în special, de hipotiroidism, care se află în spatele unora dintre aceste simptome până când este confirmat prin teste funcționale.

Testele disponibile nu sunt foarte descriptive și nu oferă o imagine completă.”

Comentarii: