NUTRITIE SANATATE

Ce alimente să nu consumi la masa de seară dacă suferi de hipertensiune

www.rossetto.ro

Ce alimente să nu consumi la masa de seară dacă suferi de hipertensiune. Fiind ultima masă a zilei, cina este extrem de importantă nu numai pentru un somn odihnitor și satisfăcător, ci și pentru energia și tonusul nostru în ziua următoare.

Potrivit medicului rus Mihail Ginzburg, persoanele cu boli cronice, inclusiv cele cu tensiune arterială ridicată , ar trebui să treacă prin selecția alimentelor.

Ce alimente să nu consumi la masa de seară dacă suferi de hipertensiune

Potrivit medicului, cârnații, murăturile, diversele marinate, produsele din carne procesată și pâinea albă nu sunt potrivite pentru cină.

CITEȘTE ȘI: Neurochirurgul Vlad Ciurea avertizează: Obiceiul banal care poate ucide, mai ales dacă suferi de hipertensiune

Murături

Dr. Ginsburg explică faptul că murăturile și castraveții rețin lichidele în organism, astfel că cei care le mănâncă la cină se trezesc dimineața cu edeme și fața umflată. De asemenea, sunt periculoase pentru hipertensivi, din cauza conținutului ridicat de sare.

Cârnați

„Cârnații preferați de mulți oameni, pe lângă faptul că conțin multă sare și duc la un vârf de tensiune, irită și stomacul. Consumând acest produs la cină, o persoană riscă să facă gastrită”, spune doctorul Mihail Ginzburg.

Pâine albă

El comentează, de asemenea, de ce nu ar trebui să mâncați pâine albă la cină. Potrivit acestuia, este un produs cu un indice glicemic ridicat și, dacă o consumăm înainte de somn, mergem la culcare cu un nivel ridicat de insulină.

Acest lucru poate duce ulterior la apariția hipertensiunii arteriale și a unor tumori. În plus, specialistul subliniază că astfel de șocuri de insulină reduc nivelul de zahăr din sânge, ceea ce poate duce la un somn agitat și la trezirea bruscă cu senzația de foame.

Pâinea albă modernă este prea sărată. Aceasta conține în medie 19 g de sare pe kilogram de pâine. 250 g conțin 4,7 g de sare, ceea ce reprezintă aproape cantitatea zilnică maximă (5 g/zi/persoană).

Pâinea albă nu este un carbohidrat cu eliberare lentă, ci mai degrabă un zahăr cu digestie rapidă, cu un indice glicemic ridicat, care provoacă un vârf de insulină și hipoglicemie. Indicele glicemic arată efectul alimentelor asupra nivelului de zahăr din sânge în decurs de două ore de la consum.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care poate înlocui cafeaua dacă suferi de hipertensiune

Nivelul glicemic 100 (maxim) corespunde glucozei pure și pâinii albe. Care nu este altceva decât amidon și, la rândul său, nu este altceva decât un lanț de molecule de glucoză. Acest lucru înseamnă că a mânca pâine albă este mai rău decât a mânca cuburi de zahăr: provoacă o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, care afectează pancreasul și duce la un vârf de insulină. Acest lucru, la rândul său, crește riscul de diabet viitor, obezitate și boli cardiovasculare, potrivit actualno.com.

Comentarii: