NUTRITIE

Cum se face cea mai îndrăgită prăjitură „Tăvălită” din copilărie

Dacă am sta să ne gândim care este cea mai bună prăjitură din copilărie, cu siguranță am avea multe denumiri în gând.

Dar privind mai adânc, în suflet, primul loc ar fi ocupat de această prăjitură simplă, gustoasă și delicioasă, prăjitura „Tăvălita”, cea care ne bucura inima în orice loc unde o găseam pe masă.

Această prăjitură este formată, de fapt, dintr-un pandișpan glazurat și tăvălit prin nucă de cocos, iar modul de preparare este foarte simplu, așa că nu aveți motive să nu încercați!

CITEȘTE ȘI: Prăjitura Raffaello: Combinația de nucă de cocos și ciocolată albă care o face să fie irezistibilă/ REȚETĂ

Cum se face cea mai îndrăgită prăjitură „Tăvălită” din copilărie

Ingrediente:

  • 200 g zahăr
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri miere
  • 300 g făină
  • 200 ml lapte
  • ½ linguriță bicarbonat

Glazura:

  • 250 g unt
  • 250 g zahăr
  • 150 ml lapte
  • 50 g cacao neagră
  • 30 g Nesquik

Deasupra avem nevoie de 200 g nucă de cocos sau nucă măcinată.

Cum se face cea mai îndrăgită prăjitură „Tăvălită” din copilărie

Mod de preparare:

Într-un bol mixăm oul, untul și zahărul.

Adăugăm apoi încet mierea și laptele, iar la sfârșit încorporăm făina cu bicarbonatul stins cu puțină zeamă de lămâie.

Folosim o tavă de dimensiunea 25/35 cm, cu foaie de copt, în care turnăm aluatul și nivelăm bine, apoi introducem în cuptorul preîncălzit la 170° pentru aproximativ 30 de minute sau până când se rumenește deasupra.

După ce scoatem tava din cuptor, lăsăm blatul să se răcească, urmând să tăiem marginile și să formăm cubulețe.

Pentru glazură punem toate ingredientele într-o crăticioară și lăsăm pe foc până dă un clocot, apoi tragem deoparte să se răcească.

CITEȘTE ȘI: Când sănătos înseamnă delicios şi aromat! Ce miracole face pentru organism exotica nucă de cocos

Fiecare cubuleț îl trecem prin glazură, apoi îl tăvălim prin nuca de cocos.

Nu ezitați să pregătiți această rețetă pentru cei dragi! Vă vor răsplăti cu aprecieri și mulțumiri!

Comentarii: