LIFESTYLE SANATATE

Ce nu face Lady Gaga ca să rămână veșnic tânără? Ultima fiță în materie de tratament este ceva care îți face pielea de găină

Figuri cunoscute și apreciate din Cetatea Filmului, nume grele din show-bizz-ul planetar sunt dispuse să încerce cele mai neobișnuite metode pentru a ține timpul pe loc. Și unde e plăcere, e musai să fie durere, însă nu mă refer aici numai la operațiile estetice invazive sau ore de muncă titanică în sala de sport.

Când vine vorba de căutarea elixirului tinereții, Lady Gaga, Kevin Hart, Zac Efron şi Orlando Bloom sunt extrem de curajoși. Fac băi în… gheaţă, deşi pot fi foarte riscante fără ştirea medicului.

Cântăreaţa Lady Gaga (33 de ani) mărturisește că se recuperează după fiecare concert numai cu băi în gheaţă. Nu contează că 10 minute îi clănţăne dinţii, artista rezistă cu stoicism. Apoi, după băile extrem de reci, urmează cele fierbinţi, timp de 20 de minute. Lady Gaga se îmbracă apoi cu un costum special timp de 20 de minute, care îi acoperă braţele şi picioarele, pentru a-şi creşte fluxul de sânge şi a-şi repara muşchii., metodă împrumutată de la sportivii de performanță, care apelează la asemenea tratamente.

Citește și: Inflamația cronică, cauza a 8 din 10 boli cu rata de mortalitate cea mai mare

Reversul medaliei, ce spun medicii

Lady Gaga nu e singura care se dă în vânt după băile în gheață. Și actorul Kevin Hart (40 de ani), pe care-l știți din filme ca „Ride Along” şi „Jumanji: Welcome to the Jungle”, recurge la asemenea tratament extrem. Mai ales că în urma unui accident de circulaţie, starul cu o avere de 200 de milioane de dolari a rămas cu leziuni la spate şi a trebuit să înveţe să meargă din nou.

Un alt actor cunoscut, Zac Efron, apelează la baia cu gheață, dar după ce face mai întâi o saună 156 de grade. Și Orlando Bloom sare din când în când în gheață, dar nu ca sa scape de durerile fizice, ci de cele sufletești.

Băile în gheață ușurează durerile muşchilor, spun specialiștii, și ajută sistemul nervos central, scad inflamațiile, dormi mai bine și combat oboseala. Doar că există și contraindicații și e bine să știi, în cazul în care ești tentat. Medicii atrag atenţia că băile la gheaţă pot duce la răceli, hipotermie, stop cardiac sau chiar congestie cerebrală, mai ales în cazul celor care au diverse boli.

 

Comentarii: