REVIEW

Ce poți adăuga în mașina de spălat, în afară de detergent de rufe: Ingredinetele secrete care măresc puterea de curățare a detergentului

playtech.ro

Deși rufele curate și proaspete aduc un sentiment de ordine în viața noastră, nu vrem totuși să petrecem prea mult timp și energie cu acest aspect. Aceste ingrediente vă vor ușura viața în ce privește curățarea hainelor pătate sau prea murdare.

Suc de lămâie

Când viața îți dă lămâi, poți face mai mult decât limonadă. Poți scoate petele de pe haine adăugând suc de lămâie în mașina de spălat, potrivit Marieke van der Graaf, fondatorul Laundrylicious din California.

Puterea de înălbire pe care o are lămâia vă va înveseli lenjeria de corp din bumbac. Pentru rezultate mai bune, van der Graaf recomandă să ștergeți petele de pe haine cu suc, mai degrabă decât să le frecați, scrie rd.com.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în gospodărie: Cum te ajută sucul de roșii să îți cureți cuptorul

Sare

Cine ar fi crezut că un pic de sare ar putea ajuta la îndepărtarea petelor de sânge, sos și grăsime? „Sarea nu este un agent de rufe în sine, dar poate fi eficient în eliminarea anumitor pete”, explică Brandi Winch, proprietarul HomeMaid Home Solutions din Kalamazoo, Michigan.

Modul în care ar trebui să fie folosită sarea, însă, depinde de tipul de pată. Îmbrăcămintea cu pete de sânge, de exemplu, trebuie înmuiată în apă rece, plină de sare.

Pe de altă parte, dacă aveți o pată de grăsime, acoperiți-o cu sare, lăsați-o să absoarbă grăsimea și apoi îndepărtați-o înainte de spălare.

Winch adaugă că sarea este, de asemenea, „în mod obișnuit promovată ca un vehicul eficient de livrare a parfumurilor naturale – de obicei uleiuri esențiale – în rufe.”

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sogiu ajută la scoterea mirosului urât din haine. „Acesta este un agent de rufe natural, economic și sigur”, spune Winch. Pur și simplu presărați 1/2 ceașcă de bicarbonat de sodiu când adăugați detergentul pentru rufe la începutul ciclului de spălare.

Apă de gură

Cum ar fi dacă șosetele ar putea mirosi la fel de proaspăt ca respirația dumneavoastră după ce v-ați clătit cu apă de gură. Este posibil! Puneți o ceașcă de apă de gură fără zahăr, pe bază de alcool, în ciclul obișnuit de spălare pentru a vă scăpa de îmbrăcămintea de bacterii. Sau puteți adăuga 1/2 cană de apă de gură la clătire. În plus, van der Graaf spune că apa de gură este, de asemenea, o modalitate excelentă de a curăța toba mașinii de spălat.

Oţet

„Oțetul este o alternativă cunoscută de mult și asta pentru că este pur și simplu un serviciu de spălare excelent”, spune Winch. „Prefer să-l folosesc în timpul ciclului de clătire, ceea ce poate deveni puțin dificil de reținut, dar este cel mai eficient [atunci], deoarece elimină reziduurile de lucruri dizolvate și detergenți care pot fi lăsați în apă între spălare și ciclul de centrifugare. ” Se toarnă 1/2 cană în compartimentul balsamului chiar înainte de ultimul ciclu de clătire.

Uleiuri esentiale

Uleiurile esențiale oferă un mod natural de a combate bacteriile și mucegaiul. Adăugați câteva picături de lavandă, arbore de ceai sau parfumul preferat cu oțet sau detergent pentru a preveni acumularea de mucegai și pentru a crea un parfum de rufe personalizat. Cu toate acestea, van der Graaf avertizează că uleiurile esențiale sunt o modalitate costisitoare de a adăuga parfum la spălare, deci este posibil să doriți să pulverizați ușor hainele cu ulei după spălare în loc să le adăugați la spălare.

CITEȘTE ȘI: Cum să readuci hainele la mărimea lor inițială după ce au intrat la apă: E mai ușor decât ai crede

Spirt

Puteți scăpa de petele de cerneală îmbibându-le cu spirt. Lăsați soluția să pătrundă până când nu mai vedeți pata, apoi clătiți și spălați articolul cu detergentul obișnuit. „Îmbibați pata cu spirt și lăsați-o să stea în apă”, spune van der Graaf. Dar atenție: „Poate avea un efect de albire, așa că l-aș folosi la rufe albe”.

Detergent de vase

Doriți să scăpați de grăsimea încăpățânată sau de petele de ulei?  Van der Graaf vă sfătuiește să puneți o picătură mică de detergent de vase pe materialul pătat înainte de a-l băga la spălat.

Comentarii: