REVIEW

Cum să readuci hainele la mărimea lor inițială după ce au intrat la apă: E mai ușor decât ai crede

casepractice.ro

E ceva ce se întâmplă și celor mai buni dintre noi. Dumneavoastră (sau un membru al familiei dumneavoastră bine intenționat!) băgați, fără să vă dați seama, puloverul, perechea de blugi sau rochia preferată în uscător la căldură mare fapt ce duce la micșorarea lor. Sau le micșorați accidental cu ajutorul mașinii de spălat.

Înainte de a dona obiectul de îmbrăcăminte micșorat păpușii copilului dumneavoastră, ar putea exista șansa să anulați daunele produse. Chiar dacă s-ar putea să nu reușiți să le restabiliți la mărimea inițială, sunt câteva lucruri pe care le puteți face pentru a întinde sau a slăbi țesătura, potrivit rd.com.

Mary Gagliardi expert în curățenie în cadrul companiei Clorox, ne oferă detalii despre cum să restabilim hainele la măsura lor inițială sau cât mai aproape de ceea ce au fost.

CITEȘTE ȘI: Cum să alegi măsura potrivită la haine: Trucurile care îți fac viața mai ușoară la cumpărături

Cum poți să readuci hainele la mărimea lor inițială?

Iată pașii pe care trebuie să îi urmați, odată ce daunele au fost făcute:

1. Umpleți o chiuvetă sau cadă cu apă călduță și adăugați un capac de șampon pentru bebeluși, balsam de păr sau detergent de rufe pentru cicluri delicate.

2. Înmuiați hainele până la 30 de minute pentru a slăbi fibrele.

3. Scoateți obiectul de îmbrăcăminte din apă și strângeți ușor apa din îmbrăcăminte, dar nu o clătiți.

4. Așezați hainele pe un prosop plat și rotiți-le, strângându-le ușor până când obiectul de îmbrăcăminte este umed.

5. Așezați obiectul de îmbrăcăminte pe un alt prosop plat uscat și întindeți-l încercând să îl aduceți la mărimea inițială intrării la apă.

6. Lăsați obiectul de îmbrăcăminte să se usuce la aer.

Alte sfaturi pentru hainele intrate la apă

Gagliardi sugerează alte câteva strategii atunci când vine vorba de țesături și articole de îmbrăcăminte speciale care au intrat la apă.

Pulovere din bumbac

Vă faceți griji legat de spălarea puloverului de bumbac, chiar dacă eticheta spune că este OK? Trasați un contur pe hârtie înainte de a-l spăla. Acest lucru vă va ajuta să aflați dacă s-a micșorat și, în cazul în care se întâmplă, puteți folosi ghidul de mai sus pentru a vă ajuta să îl remodelați la dimensiunile sale originale.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în gospodărie: Cum ajută piperul negru la păstrarea culorii hainelor

Tricotaje din lână

Gagliardi spune că tricoturile de lână pot fi întinse ușor trăgând țesătura umedă. Cu toate acestea, ea recomandă să  urmăriți instrucțiunile de îngrijire. „Dacă scrie doar curățătorie chimică, atunci aceasta este singura dumneavoastră alegere pentru îngrijirea țesăturilor. Dacă este permisă spălarea de mână, atunci puloverul trebuie spălat și clătit la aceeași temperatură călduță a apei ”, spune ea.

În plus, mișcările ample trebuie menținute la un nivel absolut minim. „În loc să învârtiți sau să răsuciți puloverul, soluția de curățare ar trebui să fie scoasă prin strângere ușoară a țesăturii. Apa fierbinte, agitația, răsucirea și stoarcerea contribuie la strângerea lânii ”.

Poliester și alte materiale sintetice

Poliesterul și alte materiale sintetice nu sunt predispuse la micșorare. De fapt, unele materiale din lână care pot fi spălate la mașina de spălat  sunt de fapt amestecuri care utilizează un procent mic de poliester sau acril pentru a stabiliza lâna și a preveni contracția, spune Gagliardi.

Comentarii: