SANATATE

Ce să bei atunci când te doare pancreasul

geelongmedicalgroup.com.au

Ce să bei atunci când te doare pancreasul. Dacă există dureri sub coaste, atunci putem vorbi despre boala pancreatică. Pentru a preveni complicațiile, este necesar să consultați un medic: el va prescrie tratamentul potrivit. Dar este, de asemenea, important să știți ce să beți atunci când vă doare pancreasul.

De ce doare pancreasul

Există multe cauze ale durerii.

CITEȘTE ȘI: Remedii naturale care ajută la curățarea pancreasului și la îmbunătățirea funcțiilor sale

Principalele sunt:

  • alimentația necorespunzătoare, supraalimentarea, consumul de alimente nesănătoase;
  • consumul de alcool, fumatul, ca urmare a cărora se eliberează suc în exces;
  • tulburări metabolice, exces de greutate;
  • boli ale organelor digestive;
  • afectarea circulației sângelui;
  • utilizarea pe termen lung a medicamentelor.

Pentru a evita posibila apariție a bolilor pancreatice, este necesar să monitorizați dieta și să refuzați alcoolul. Dacă apare durerea, puteți încerca să o eliminați cu metode populare. Deși este mai corect să consultați un medic cât mai curând posibil.

Ce să bei atunci când te doare pancreasul

Cei care se confruntă cu durere în hipocondrul drept sunt interesați de întrebarea: dacă pancreasul doare, ce să bei?

Pentru a reduce intoxicația organismului, este necesar să beți multă apă – apă la temperatura camerei sau apă minerală neacidulată.

Pentru a ameliora durerea, puteți lua un analgezic care nu are un efect negativ asupra organelor digestive.

Pentru a reduce aciditatea sucului gastric, trebuie să luați mijloace pentru a reduce secreția acestuia. Acestea vor ajuta, de asemenea, la stoparea inflamației.

Orice medicament pentru durerea pancreatică trebuie să fie prescris de un medic. Nu vă auto-medicați pentru a nu vă face rău.

Unora le place să apeleze la medicina populară – să se trateze cu tincturi de plante coleretice. Puteți face un decoct din următoarele plante – plantain, stigmate de porumb, fructe de anason, rădăcină de păpădie, violetă, gât de pasăre. Trebuie să le tocați, să le combinați și să turnați apă clocotită (0,5 l) peste ele. Fierbeți timp de cel mult 3 minute, apoi lăsați să se răcească și utilizați 1 lingură de trei ori pe zi înainte de mese. Curs preventiv – 2 săptămâni. Tinctura ajută la ameliorarea exacerbării bolii.

CITEȘTE ȘI: Cum te anunță organismul că pancreasul tău e bolnav: Simptomele la care să fii atent

De asemenea, puteți face un astfel de decoct – luați mentă și fenicul (30 g fiecare), adăugați 20 g de fructe de gorun și 10 g de flori de mușețel. Mărunțiți ierburile, turnați apă clocotită (0,5 l) peste ele și strecurați. Se folosește 1 lingură de trei ori pe zi, după mese. Cursul – o lună.

Utilizarea sucului de varză va fi utilă. Acesta ameliorează durerea și reduce exacerbarea bolilor pancreatice, potrivit actualno.com.

Comentarii: