NUTRITIE SANATATE

Ce să mănânci la micul dejun pentru a da jos grăsimea abdominală: Combinațiile de alimente care asigură energie pentru întreaga zi

hotelunirea.ro

Ce să mănânci la micul dejun pentru a da jos grăsimea abdominală: Combinațiile de alimente care asigură energie pentru întreaga zi. Grăsimea de pe burtă, pe lângă faptul că este inestetică, creşte riscul de diabet şi de boli cardiovasculare, iar alimentaţia joacă un rol esenţial în prevenţie.

Foarte multe persoane obişnuiesc să sară peste micul dejun şi cred că în acest mod pot să piardă mai ușor în greutate, dar în realitate nu obţin rezultatul scontat.

Dacă nu ești obișnuit să servești micul dejun în primele 60 de minute de la momentul în care te-ai trezit, bea un pahar de apă pe stomacul gol. Acesta te va ajuta să elimini toxinele acumulate și să te hidratezi, crescând pofta de mâncare.

Nutriţioniştii atrag atenţia că, dacă vrei să pierzi în greutate și să oprești și procesul de îmbătrânire, trebuie să combini în mod inteligent diverse alimente în special la mic dejun, care asigură aportul caloric necesar consumului energfetic de pe parcursul întregii zile.

CITEȘTE ȘI: Mic dejun: Ce să NU mănânci înainte de ora 10 – Alimentele care îți afectează sănătatea

Ce să mănânci la micul dejun pentru a da jos grăsimea abdominală: Avocado și ou

O variantă foarte bună este pâinea prăjită cu avocado și ou. Medicii sunt de părere că aceasta este o variantă excelentă prin care să îți începi ziua. „Fibrele, proteinele și grăsimile sănătoase din această masă vă vor menține sătul mai mult timp, ceea ce va preveni supraalimentarea și creșterile rapide ale glucozei”, susține un specialist în nutriție.

În Nutrients a fost publicat un studiu care a arătat că persoanele care au mâncat avocado în mod regulat s-au îngrășat mai puțin decât cele care nu au consumat acest produs.

Jurnalul Internațional de Cercetare a Mediului și Sănătate Publică a realizat un studiu prin care se arată că alăturarea ouălor cu un aliment bogat în fibre poate să creeze o senzație mai mare de sațietate, așadar nu vei simți nevoia să mănânci din nou prea curând. Aceste descoperiri arată că această masă de mic dejun vă poate ajuta să consumați mai puține calorii, ceea ce poate ajuta la eforturile de scădere în greutate.

Ce să mănânci la micul dejun pentru a da jos grăsimea abdominală: Salată de fructe

O altă variantă bună pentru micul dejun este salata de fructe. Combină o varietate de fructe precum kiwi, grapefruit, banane și fructe de pădure pentru a crea un amestec de salată de fructe care oferă o serie de vitamine, fibre și antioxidanți.

Fibrele îți vor da senzația de sațietate, iar antioxidanții vor ajuta la reducerea stresului oxidativ din organism. Fructele nu numai că joacă un rol în încetinirea procesului de îmbătrânire, dar pot fi și un aliment util pentru micul dejun pentru pierderea grăsimii de pe abdomen, potrivit sursei citate de rtv.net.

Ce să mănânci la micul dejun pentru a da jos grăsimea abdominală: Omletă cu legume

Ouăle sunt o sursă uimitoare de proteine ​​și mulți dieteticieni sugerează să folosești ouă pentru a face o omletă, astfel încât să poți împacheta o mulțime de alte ingrediente bogate în nutrienți.

„Omleta plină cu legume este o opțiune grozavă de mic dejun pentru pierderea în greutate și beneficiile anti-îmbătrânire. Sunt încărcate cu grăsimi sănătoase și produse bogate în antioxidanți care vor lupta direct împotriva inflamației, au un conținut scăzut de calorii pentru pierderea în greutate și sunt bogate în nutrienți care lupta împotriva îmbătrânirii”, spune un specialist în nutriție.

CITEȘTE ȘI: Combate colesterolul cu un mic dejun sănătos: Alimentul care face diferența

Ce să mănânci la micul dejun pentru a da jos grăsimea abdominală: Cereale integrale

Dacă te confrunți cu probleme de constipație sau un tranzit leneș, alege cerealele integrale pentru micul dejun. Poți încerca o porție de clătite cu ovăz și banane, toasturile cu avocado, fructe și miere. Alte alimente care vă ajută să scăpaţi de grăsimea abdominală sunt: spanacul, salata verde, varza, migdalele şi nucile, peştele gras şi carnea de curcan.

Comentarii: