NUTRITIE SANATATE

Ce să NU bei când e foarte cald afară

Ce să NU bei când e foarte cald afară. Pe timp de caniculă, trebuie să evitați anumite băuturi – sucurile zaharoase, cafeaua și ceaiul tare, precum și orice fel de alcool.

Ce să NU bei când e foarte cald afară

„Când este cald, nu trebuie să beți sucuri zaharoase. Zahărul pe care acestea îl conțin nu potolește setea și nu va face decât să sporească deshidratarea”, spune specialistul. „De asemenea, împreună cu băutura, veți primi o mulțime de calorii în plus. Nu ar trebui să exagerați cu cafeaua și ceaiul tare, deoarece acestea au un efect diuretic și, în plus, elimină lichidul din organism împreună cu minerale valoroase”, spune doctorul Tyazhelnikov.

CITEȘTE ȘI: Ce să pui în cafea, pe caniculă, pentru a nu îți crește tensiunea

Băuturi alcoolice

El a subliniat că, pe căldură, este strict interzis să bei alcool, indiferent de tăria acestuia. Alcoolul crește sarcina asupra inimii și a vaselor de sânge, care lucrează deja la limita capacităților lor. Consumul de alcool poate provoca accidente cardiovasculare și alte consecințe negative.

Fumătorii ar trebui să se abțină de la fumat pe timp de caniculă, deoarece efectul toxic al fumatului de țigări tradiționale și electronice este mult sporit.

În loc de sucuri pe timp de caniculă, este mai bine să beți apă plată. „Volumul de apă consumat la temperaturi ridicate ale aerului crește. Fiecare are propriul aport de apă în funcție de greutate, activitate și temperatura aerului. Dar recomandarea generală este de a bea cel puțin 2,5 litri pe zi. Trebuie să beți apă curată atunci când vă este sete și la fiecare oră, în porții mici, de aproximativ 100 de mililitri, pentru a nu suprasolicita rinichii. În cazul unui efort fizic intens, volumul trebuie mărit”, notează doctorul Tyazhelnikov.

Medicul a explicat că în apă se poate adăuga suc de lămâie, mentă și fructe de pădure. „Puteți bea ceai din plante, băutură de fructe neîndulcită, compot și apă ușor mineralizată. Dar, din cauza conținutului de sare din apa mineralizată, aceasta trebuie consumată cu moderație. Toate băuturile trebuie să fie reci, dar nu reci ca gheața, pentru a nu răci”, spune expertul.

CITEȘTE ȘI: Aproape toate organele suferă din cauza acestei afecțiuni: La ce trebuie să ai grijă, mai ales în zilele caniculare

„Pe lângă faptul că previne deshidratarea, s-a demonstrat că menținerea hidratării are un efect pozitiv asupra pierderii în greutate. Apa suprimă într-adevăr pofta de mâncare. Uneori confundăm foamea cu setea. Atunci când stomacul este plin, acesta trimite semnale către creier și o persoană se simte sătulă.”
, nu mai mănâncă. Cel mai bun mod de a distinge setea de foame este să bei un pahar de apă”, conchide medicul, potrivit actualno.com.

Comentarii: