NUTRITIE SANATATE

Cum poți avea parte de prospețime în bucătărie în fiecare zi

Foto: Pinterest.com

Este sezonul celor mai aromate frunze: urzici, lobodă, spanac, ceapă verde. Tot acum avem și ridichile crocante, sparanghelul, cartofii noi, căpșunile și rubarba.

CITEȘTE ȘI: Efecte uimitoare ale sucului de pătrunjel: Lista afecţiunilor pe care le tratează

Cum poți avea parte de prospețime în bucătărie în fiecare zi

Dacă îți faci săptămânal stocul verdețuri proaspete, te încurajăm să pui la congelator surplusul pentru a evita risipa alimentară. Congelarea este o metodă optimă de conservare a alimentelor, pentru că păstrează aromele și calitățile nutriționale ale acestora.

Iată cum poți păstra verdețurile proaspete mai mult timp

Dacă preferi textura fragedă a frunzelor proaspete, depozitează-le în recipiente vidate pentru a le prelungi durata de viață.

Un alt truc la îndemână pentru a păstra frunzele proaspete este să le speli și să le usuci bine cu un uscător de salată. Pune-le apoi într-un borcan curat și acoperă-le cu hârtie de bucătărie. Rolul acestuia este de a absorbi umezeala și de a încetini astfel procesul de degradare.

Cum poți avea parte de prospețime în bucătărie în fiecare zi

Ghivecele de busuioc sau de chives pe care le cumperi din supermarket arată extraordinar de bine: stufoase, strălucitoare, parfumate. Dar realitatea este că odată ce le-ai cumpărat, își schimbă rapid aspectul și nu ajungă să supraviețuiască prea mult condițiilor bucătăriei tale. Nu e vina ta, ci chiar a produsului în sine: amestec de pământ slab calitativ, prea multe semințe înghesuite, plante de calitate inferioară.

Soluția e să te apuci tu însuți de grădinărit.  Fii fără griji, nu e nevoie să fii nici priceput, nici pasionat. Nici măcar nu-ți trebuie o grădină sau un balcon. Poți să ai propria ta mini-recoltă de verdețuri și mini-legume cu ajutorul unei jardiniere inteligente.

CITEȘTE ȘI: Verdețurile care dau savoare preparatelor din orice bucătărie

Poți avea până la 4 tipuri de plante simultan precum: busuioc, cepșoară, cimbru, pătrunjel, mărar, mentă, rozmarin, oregano, roșii cherry, mini-ardei, ardei iute sau căpșuni. Atât semințele cât și substratul sunt 100% lipsite de pesticide, organisme modificate genetic și chimicale.

Comentarii: