REVIEW

Ce să NU faci când speli rufele: 5 greșeli care îți pot strica hainele și mașina de spălat

nbcnews.com

O mașină de spălat este un lucru scump și pur și simplu necesar în gospodărie. În mod firesc, am dori ca aceasta să dureze cât mai mult timp posibil.

De foarte multe ori, atunci când încărcăm următoarea încărcătură de rufe în mașina de spălat, nu ne gândim dacă o facem bine, dar dacă mașina de spălat se strică, nu putem înțelege ce am greșit.

Atunci când spală rufe, oamenii fac cel mai adesea aceleași greșeli – sunt cinci în total – și dacă le cunoașteți din timp și încercați să le evitați, puteți salva mașina de spălat și lenjeria, ceea ce înseamnă economie de timp, nervi și bani.

Nu spălați totul împreună la aceeași temperatură

Nu spălați totul deodată. Setarea temperaturii depinde exclusiv de materialul pe care îl spălați. Ca regulă generală, prosoapele și lenjeria de pat trebuie spălate în apă călduță sau fierbinte. În timp ce țesăturile precum bumbacul și lâna trebuie spălate la temperaturi mai scăzute pentru a-și păstra forma.

CITEȘTE ȘI: Aceste 3 ingrediente îți vor spăla hainele chiar mai bine decât un detergent scump

Nu folosiți prea mult detergent

Folosirea a prea mult detergent este una dintre cele mai frecvente greșeli de spălare a rufelor. Cu toate acestea, acest lucru nu vă va curăța mai mult hainele, ci doar va cauza probleme. Folosirea a prea mult detergent poate lăsa urme pe haine. Odată ce reziduurile de detergent se lipesc de hainele tale, acestea pot atrage murdăria.

Nu uitați să vă goliți buzunarele

Verificarea cu atenție a buzunarelor este un pas foarte important pe care nu ar trebui să îl săriți niciodată. Resturile din buzunare pot bloca scurgerea mașinii de spălat. Obiectele metalice sunt cele mai îngrijorătoare. Spălarea nu va deteriora metalul, ceea ce nu se poate spune despre mașina de spălat.

În timp ce se învârte mașina de spălat, un obiect metalic poate sparge sau sparge geamul mașinii cu încărcare frontală sau poate deteriora tamburul în sine. De asemenea, o cheie sau o monedă poate rămâne blocată în țeavă, provocând o înfundare și posibile inundații.

Nu supraîncărcați mașina de spălat

Este tentant să adăugați câteva haine în plus la încărcătură pentru a termina mai repede, dar supraîncărcarea mașinii reduce de fapt nivelul de eficiență a spălării. Cu cât sunt mai multe haine în mașină, cu atât este mai puțin probabil ca detergentul să circule în jurul fiecărui articol.

De asemenea, supraîncărcarea solicită mai mult mașina și o face să se uzeze mai repede, ceea ce înseamnă o durată de viață mai scurtă pentru mașina dumneavoastră de spălat.

CITEȘTE ȘI: Haine frumos mirositoare și curate: Trucuri care le ajută să-și mențină parfumul indiferent cât stau în dulap

Ignorarea semnelor unei mașini de spălat defecte

Mașina dvs. de spălat rufe este formată din mai multe componente care trebuie să funcționeze împreună fără cusur, iar aceste piese se vor uza în cele din urmă sau vor înceta să mai funcționeze corect dacă mașina nu este întreținută în mod regulat.

Dacă auziți un zgomot ciudat de la mașina dumneavoastră de spălat, simțiți un miros urât sau vedeți mucegai în jurul mânerului, cel mai bine este să nu ignorați aceste semne. O mașină de spălat defectă nu vă va spăla hainele în mod corespunzător și poate fi în cele din urmă deteriorată.

Comentarii: