NUTRITIE SANATATE

Fructul ieftin care îți scade glicemia în câteva minute: Consumă-l la micul dejun

Pentru persoanele cu glicemie ridicată, dieta este primordială. Pe lângă tratamentul special, acestea trebuie să respecte o dietă sănătoasă, inclusiv consumul de alimente care previn creșterile de zahăr din sânge.

Fructul care scade zahărul din sânge în câteva minute

Un fruct ieftin este o necesitate pentru diabetici. Acesta ajută persoanele cu diabet de tip 2 să își reducă nivelul de zahăr din sânge.

De obicei, acesta crește imediat după ce mănâncă, ceea ce este foarte dăunător pentru pacienții cu această boală. Prin urmare, aceștia trebuie să consume alimente care au efectul opus.

CITEȘTE ȘI: Face minuni pentru sănătate: Ce se întâmplă în corp dacă bei dimineața apă de stafide

Stafidele sunt unul dintre aceste alimente – la câteva minute după ce le mănânci, nivelul de zahăr din sânge scade.

Oamenii de știință au ajuns la aceste concluzii. Rezultatele studiului lor au fost publicate în The Physician and Sportsmedicine. Timp de 12 săptămâni, oamenii de știință au urmărit 51 de participanți la experiment. Toți aceștia sufereau de diabet de tip 2.

Cei care au mâncat stafide după masa principală au avut o scădere semnificativă a nivelului de glucoză cu 23%. Stafidele consumate pe stomacul gol scad nivelul glucozei cu 19%. În plus, persoanele care mănâncă stafide zilnic își cresc tensiunea arterială.

Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să exagerați. Stafidele sunt un fruct și, ca toate celelalte fructe, conțin zahăr natural. Atunci când se consumă fructe, în special de către diabetici, moderația este cheia pentru a preveni vârfurile de zahăr din sânge.

Rețineți că fructele, deși sănătoase, conțin o cantitate mare de carbohidrați. Chiar dacă le consumați ca o gustare, nu exagerați – 2 linguri de stafide conțin aproximativ 15 grame de carbohidrați. Aceste fructe sunt sărace în calorii și au o valoare nutritivă ridicată, ceea ce este important și pentru diabetici.

CITEȘTE ȘI: Stafidele, mai mult decât o gustare sănătoasă: Combat anemia și mențin oasele sănătoase

De exemplu, 1/4 cană de stafide conține doar aproximativ 120 de calorii. Această cantitate conține 2 g de fibre dietetice, 25 miligrame de calciu și 298 mg de potasiu. Recomandarea nutriționiștilor este de a adăuga 1-2 linguri de stafide la cerealele de mic dejun de dimineață pentru a scădea rapid glicemia, scrie Healthline.

Comentarii: