NUTRITIE SANATATE

Ce să NU mănânci dacă suferi de dureri articulare: Alimentele care contribuie într-un mod negativ

Foto: Pinterest.com

Ce să NU mănânci dacă suferi de dureri articulare: Alimentele care contribuie într-un mod negativ. Durerea articulară, în special cea cauzată de inflamație, este o problemă frecventă care poate afecta serios calitatea vieții.

Mobilitatea limitată și durerile pot fi rezultatul proceselor inflamatorii la nivelul articulațiilor. Interesant este faptul că alimentele pe care le consumăm pot avea un impact direct asupra acestei probleme. În acest articol vom analiza „alimentele interzise” – cele care pot contribui la durerile articulare.

Ce să NU mănânci dacă suferi de dureri articulare

1. Cartofii prăjiți

Nu numai că nu sunt cea mai sănătoasă alegere, dar cresc și riscul de inflamare a articulațiilor. Înlocuiți-i cu alternative sănătoase și veți simți diferența.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care ușurează criza de gută: Elimină surplusul de acid uric din articulații

2. Pâinea albă

Făinurile albe rafinate stimulează procesele inflamatorii la nivelul articulațiilor. Alege pâinea integrală, care oferă nutrienți benefici și nu provoacă inflamații.

3. Frișcă pentru cafea

Alimentele bogate în grăsimi trans, cum ar fi frișca pentru cafea, pot stimula reacțiile inflamatorii la nivelul articulațiilor. Evitați-le pentru a reduce riscul de durere.

4. Gogoși și alte gustări cu aluat

Gustările cu aluat, în special cele cu făină albă rafinată și zahăr, pot contribui la inflamație și la creșterea durerii articulare. Optimizează-ți gustările cu alternative sănătoase.

5. Consumul excesiv de alcool

Băuturile alcoolice în cantități mari pot fi un factor major în procesele inflamatorii la nivelul articulațiilor. Moderația în consum poate ajuta la reducerea riscului.

6. Crackers

Unii biscuiți conțin făină albă rafinată, zahăr și grăsimi trans, care pot crește răspunsul inflamator. Alegeți opțiuni sănătoase, fără aditivi inutili.

7. Cereale pentru micul dejun

Aveți grijă la cerealele pentru micul dejun care conțin făină albă rafinată. Sunt de preferat cele bogate în fibre și cereale integrale, care mențin articulațiile în stare bună de sănătate.

8. Șuncă

Șuncă, bogată în grăsimi saturate, poate cântări asupra articulațiilor și provoca inflamații. Diversificați-vă gustările cu opțiuni mai ușoare și mai sănătoase.

9. Iaurtul îndulcit

Zahărul rafinat adăugat în iaurtul îndulcit poate contribui la reacții inflamatorii la nivelul articulațiilor. Evită-l sau alege îndulcitori naturali, recomandă actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care au grijă de articulațiile tale: Conțin un element cheie

10. Batoane de cereale

Unele batoane de cereale pot conține aditivi în exces și grăsimi trans. Fiți atenți la alegerile dvs. și alegeți-le pe cele cu ingrediente minim procesate.

Schimbați-vă obiceiurile alimentare pentru a vă menține articulațiile sănătoase. Evitați „alimentele interzise” care pot contribui la durerile articulare. O mică ajustare a dietei dumneavoastră poate face o mare diferență în gestionarea problemelor articulare.

Comentarii: