SANATATE

Medic: Acestea sunt cele mai ușoare 3 modalități de a scădea colesterolul

megri.co.uk

Medic: Acestea sunt cele mai ușoare 3 modalități de a scădea colesterolul. Un nivel ridicat de colesterol rău în sânge poate duce nu numai la atac de cord și accident vascular cerebral, ci și la tulburări grave în funcționarea tractului gastrointestinal.

Acest lucru este împărtășit de nutriționistul rus Dr. Marina Sorokina.

„Cu un nivel ridicat de colesterol în sânge în organism, se creează condiții confortabile pentru dezvoltarea aterosclerozei. Aceasta determină formarea de plăci grase în vasele de sânge, restricționând fluxul sanguin. În cazurile severe, formațiunile pot bloca complet vasul, oprind mișcarea sângelui în el. Din acest motiv, o persoană poate suferi un accident vascular cerebral sau un atac de cord, explică medicul.

Expertul subliniază că, de fapt, nu există nici colesterol bun, nici colesterol rău. Și există unul obișnuit. Dacă se acumulează mai mult decât este necesar, atunci apar condiții care creează un pericol pentru viața și sănătatea unei persoane.

CITEȘTE ȘI: Ce efect are mierea asupra colesterolului

Controlul colesterolului

„Pentru a minimiza riscurile, este important să vă verificați sângele în mod regulat și să încercați să vă modelați dieta astfel încât să nu apară ateroscleroza. Acest lucru funcționează cel mai bine atunci când luați medicamente speciale. Dar dacă doriți să vă îmbunătățiți sănătatea, va trebui să vă regândiți obiceiurile alimentare.

Suc de roșii

„Iată trei obiceiuri alimentare care garantează echilibrarea nivelului de colesterol din sânge. Beți regulat suc natural de roșii. Băutura conține o substanță utilă – licopenul, care menține colesterolul în limite normale și reduce riscul de a dezvolta cancer”, spune medicul.

Nu renunța complet la alimente grase

„Nu renunțați complet la alimentele grase. Nu există nicio îndoială că excesul de grăsimi este dăunător pentru sănătate. Cu toate acestea, absența lor completă este un rău și mai mare. În acest caz, se va crea o sarcină excesivă asupra ficatului”, spune doctorul Sorokina.

Ea recomandă să mâncați mai multe fibre. „Le puteți obține, de exemplu, din fructe, legume sau fulgi de ovăz, care trebuie să fie fierte pentru o perioadă lungă de timp. Apropo, acest din urmă produs va furniza în plus organismului carbohidrați valoroși.

Fără restricții alimentare stricte

„Amintiți-vă – restricțiile alimentare stricte sunt întotdeauna dăunătoare pentru sănătate. Pentru a evita dezvoltarea deficiențelor sau a bolilor, trebuie să respectați principiile unei alimentații corecte”, subliniază nutriționistul.

Excesul de colesterol sau dezechilibrul lipidic este provocat de următorii factori:

 • alimentația deficitară, excesul de grăsimi animale în alimente;
 • activitatea fizică redusă, munca sedentară;
 • încălcarea regimului de somn și odihnă, grăsimile sunt procesate activ noaptea;
 • abuzul de alcool, cafea, băuturi energizante, fumatul și alte obiceiuri proaste;
 • supraponderabilitatea, supraalimentarea constantă, abuzul de fast-food;
 • tendința ereditară la tulburarea sintezei lipidelor.

Tulburările metabolice duc la prelucrarea necorespunzătoare a lipidelor.

CITEȘTE ȘI: Condimentul exotic pe care ar trebui folosit zilnic: Ţine glicemia sub control, reglează colesterolul

Colesterolul ridicat este însoțit de următoarele boli:

 • diabet zaharat,
 • hipotiroidism,
 • hipertensiune arterială,
 • hepatită,
 • colecistită,
 • colită etc.

În grupa de risc se află femeile după menopauză (din cauza lipsei de estrogeni), bărbații de peste 35 de ani, potrivit actualno.com.

Comentarii: