NUTRITIE SANATATE

Ce să pui în cafea, pe caniculă, pentru a nu îți crește tensiunea

thetimes.co.uk

Ce să pui în cafea, pe caniculă, pentru a nu îți crește tensiunea. Cafeaua și produsele cu cofeină, în general, trebuie consumate cu moderație strictă pe timp de caniculă.

Potrivit nutriționistului rus Natalia Kruglova, cofeina pe timp de caniculă este una dintre componentele alimentare nedorite.

Căldura din timpul verii devine deja un test serios pentru vasele de sânge, punându-le în pericol de spasme care contribuie la fluctuațiile de presiune. Cofeina și băuturile care conțin cofeină pot exacerba această problemă, făcând ca vârfurile de tensiune arterială să fie mai vizibile.

CITEȘTE ȘI: Medicul recomandă: NU beți cafea după o noapte nedormită

Ce să pui în cafea, pe caniculă, pentru a nu îți crește tensiunea

Pentru a evita toate aceste complicații, vara, băutura revigorantă trebuie consumată cu lapte. Alimentele și băuturile cofeinizate au un efect diuretic și cresc pierderea de lichide în organism, agravând problema deshidratării.

Nutriționistul Dr. Kruglova spune că, pe timp de caniculă, băutura răcoritoare amintită trebuie băută strict în cantități mici și recomandă diluarea ei cu lapte. „Unul sau două pahare pe zi din băutura aprobată sunt suficiente. Este mai bine să beți cafeaua cu lapte, astfel încât să fie o băutură mai puțin concentrată”, spune medicul.

Este important de reținut că dacă se bea prea mult din această băutură acest lucru poate duce la deshidratare, iar când temperatura aerului atinge 30 de grade, riscul de deshidratare devine și mai mare.

Medicul reamintește că, pe vreme caldă, una dintre varietățile acestei băuturi este cea mai dăunătoare. Este vorba despre tipurile de cafea solubilă, deoarece acestea deshidratează și mai mult organismul.

Ce să consumi după fiecare ceașcă de cafea

De asemenea, Dr. Kruglova amintește că după fiecare pahar din băutura revigorantă trebuie consumat un pahar de apă, ba chiar mai bine 2 pahare. În acest fel, se va evita deshidratarea.

CITEȘTE ȘI: Gustarea de dimineață de la cafea- biscuiți Linzer

Specialistul subliniază că pe căldură este important nu numai să se ia suficiente lichide pentru a preveni apariția deshidratării, ci și pentru a ajuta organismul să refacă oligoelementele pe care le pierde intensiv prin transpirație și urină. Pentru a face acest lucru, pe lângă apa, trebuie să folosiți apă minerală, băuturi cu electroliți, băuturi naturale din fructe și compoturi care nu conțin zahăr.

„În ceea ce privește alimentația, dieta trebuie să includă legume, fructe sub formă de salate, supe reci. Nu uitați de sursele de alimente proteice – acestea pot fi produsele lactate, peștele, carnea de pasăre. „În timpul căldurii, este mai bine să renunțăm la carnea grasă și la mezeluri”, a postulat expertul, potrivit actualno.com.

Comentarii: