NUTRITIE SANATATE

Ce să pui în cafea pentru ca aceasta să fie mai gustoasă și sănătoasă

healthline.com

Ce să pui în cafea pentru ca aceasta să fie mai gustoasă și sănătoasă. Vreți să vă faceți cafeaua de dimineață nu doar mai gustoasă, ci și mai sănătoasă? Medicul și gastroenterologul Dr. Will Bulsevich împărtășește ce ar trebui să adăugați la băutură pentru a-i îmbunătăți proprietățile benefice, scrie eatingwell.com.

Ce să pui în cafea pentru ca aceasta să fie mai gustoasă și sănătoasă

„Scorțișoara este baza. Este dulce, merge cu orice și poate fi combinată cu alte condimente”, a spus el.

„Fie că adăugați scorțișoară la cafeaua măcinată, fie că o adăugați după preparare, nu puteți da greș”, spune specialistul.

CITEȘTE ȘI: De ce să pui o linguriță de ulei de măsline în cafeaua ta: Ce beneficiu mare are asupra sănătății

Ce să adaugi la cafea – alte condimente

Pentru un efect și mai mare, Dr. Bulsevich recomandă să încercați un amestec de condimente pentru cafea (scorțișoară, ghimbir, nucșoară și cuișoare). Cele trei condimente preferate ale sale pentru cafea sunt scorțișoara, turmericul și ghimbirul.

„Sunt incredibil de delicioase împreună. De obicei, adaug și puțin lapte de soia”, spune medicul.

Se spune că combinația de turmeric și ghimbir este un amestec bogat în antioxidanți care oferă beneficii precum menținerea sănătății inimii, reducerea inflamațiilor și ameliorarea durerilor de stomac.

Mai multe despre beneficiile consumului de cafea cu scorțișoară

Un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată va ajuta la îndulcirea amărui și va da un gust plăcut băuturii amare. În plus, scorțișoara conține multe minerale, cum ar fi calciu, mangan, potasiu, fier și magneziu.

Chiar și aroma acestui condiment vă ridică starea de spirit și promovează funcționarea creierului. Scorțișoara conține substanțe care scad nivelul zahărului din sânge și ajută la ameliorarea stresului și a tensiunii nervoase. Condimentul este, de asemenea, bogat în fibre și antioxidanți. Scorțișoara are și proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antivirale.

Acest condiment este foarte util pentru scăderea colesterolului și a zahărului din sânge, prevenirea bolilor gastrointestinale și ameliorarea simptomelor tulburărilor gastrointestinale, tratarea și prevenirea infecțiilor respiratorii acute și a durerilor articulare. De asemenea, ajută la eliminarea respirației urât mirositoare și la ameliorarea durerilor de cap.

CITEȘTE ȘI: Cum să bei cafeaua ca să scazi riscul de a face diabet

În plus față de aceste beneficii, scorțișoara va ajuta în lupta împotriva excesului de greutate. Consumul regulat de cafea cu scorțișoară curăță și restabilește procesele de formare a sângelui, îmbunătățește digestia, ajută la pierderea în greutate și stimulează arderea grăsimilor. S-a observat că consumul de scorțișoară ajută la eliminarea depozitelor de grăsime de pe abdomen, care sunt dificil de corectat cu ajutorul exercițiilor fizice.

Comentarii: