NUTRITIE SANATATE

Cum să bei cafeaua ca să scazi riscul de a face diabet

healthline.com

Cum să bei cafeaua ca să scazi riscul de a face diabet. Cafeaua este o băutură cu care mulți oameni își încep ziua. Consumată în mod corect, aceasta poate reduce riscul de diabet. Potrivit nutriționistului Dr. Natalia Pavlyuk, anumite opțiuni de cafea nu sunt sănătoase. Expertul comentează care sunt acestea, precum și opțiunea de a consuma corect băutura pentru a reduce riscul de diabet.

Cum să bei cafeaua ca să scazi riscul de a face diabet

În ceea ce o privește, o opțiune de cafea sănătoasă include o băutură cu un vârf de cuțit de scorțișoară adăugat, subliniază nutriționistul. Potrivit lui Pavlyuk, scorțișoara îmbunătățește metabolismul carbohidraților și are reputația unui condiment care reduce riscul de diabet.

Cafeaua cu scorțișoară este una dintre cele mai populare băuturi picante, care se distinge prin gustul său delicat. Această băutură are multe proprietăți benefice, în special, accelerează arderea celulelor grase, reduce foamea, normalizează digestia și reduce nivelul de zahăr din sânge. Dar dacă cafeaua cu scorțișoară este benefică pentru o categorie de persoane, ea poate avea consecințe negative pentru organismul altora.

CITEȘTE ȘI: La ce oră să îți bei cafeaua dacă vrei să trăiești mult: Ce spun specialiștii

Potrivit expertului, scorțișoara este strict interzisă femeilor însărcinate și persoanelor cu hipertensiune cronică. Cei care au aciditate crescută a stomacului, gastrită și ulcer peptic nu ar trebui să adauge scorțișoară la cafea. În plus, expertul spune că un consum excesiv de cafea cu scorțișoară poate provoca alergii.

„Deși scorțișoara este în general considerată benefică pentru reglarea glicemiei, persoanele cu anumite afecțiuni medicale sau care iau medicamente ar trebui să fie prudente și să consulte un profesionist din domeniul sănătății, deoarece scorțișoara poate interacționa cu medicamentele sau le poate afecta în mod diferit nivelul glicemiei”, spune expertul.

Cu toate acestea, dacă consumați zilnic o cantitate mică de condimente, de la o ceașcă de cafea cu scorțișoară, organismul va primi o încărcătură de micro și macro elemente utile. În special, condimentul măcinat este un antioxidant natural, stimulează procesul de eliminare a toxinelor din organism și încetinește procesul de îmbătrânire a celulelor corpului.

Scorțișoara este, de asemenea, utilă pentru prevenirea bolilor gastrointestinale și ameliorarea simptomelor tulburărilor gastrointestinale. Este utilizată pentru tratarea și prevenirea infecțiilor respiratorii acute; pentru durerile articulare. Condimentul ajută la eliminarea respirației urât mirositoare și ameliorează durerile de cap.

Cele mai nocive variante de consum de cafea

Specialistul a comentat și consumul de cafea cu frișcă și lapte.

„Dacă vorbim despre o persoană care are deja boli cardiovasculare și mănâncă prea multe grăsimi, atunci, desigur, smântâna va fi inutilă pentru el. Dar, în general, laptele este considerat un adaos sănătos la cafea”, împărtășește nutriționistul.

Cofeina, ca stimulent natural, activează inima și provoacă o creștere a tensiunii arteriale, dar atunci când se folosește lapte, acest efect nu se manifestă în toată puterea, ceea ce ajută la evitarea salturilor bruște ale tensiunii arteriale.

Nutriționistul Natalia Pavlyuk a comentat, de asemenea, ce cafea este mai bine să evitați. Potrivit nutriționistului, cele mai nocive tipuri de cafea sunt cele care sunt oferite în prezent în unitățile de alimentație publică. În special, specialistul a recomandat să nu se bea cafea cu adaos de alcool – Dr. Pavlyuk consideră că acest tip de băutură este cel mai periculos pentru organism.

CITEȘTE ȘI: Cum este afectat creierul de cafea: Studiul care aduce noi informații

„Orice cantitate de alcool este considerată nocivă de către știința modernă. Alcoolul conține nu numai alcool etilic, care este considerat un potențial cancerigen, ci și zaharuri, deci există o dublă lovitură”, spune expertul, explicând că acesta nu ar trebui niciodată combinat cu cafeaua.

De asemenea, potrivit Dr. Pavlyuk, cafeaua cu diverse siropuri adăugate este dăunătoare. Nutriționistul avertizează că cafeaua cu sirop adăugat, care este o versiune lichidă a zahărului, este cea mai nesănătoasă opțiune. Dependența de o astfel de băutură provoacă creșterea în greutate și crește riscul de diabet, probleme cardiovasculare și boli de ficat gras, avertizează expertul.

Comentarii: