NUTRITIE SANATATE

Ce schimbări se produc în corpul tău dacă mănânci friptură timp de 7 zile

quickbase.com

Ce schimbări se produc în corpul tău dacă mănânci friptură timp de 7 zile. Dieta cu friptură de șapte zile este un experiment alimentar care poate schimba semnificativ modul în care funcționează organismul. Această dietă afectează nivelul de proteine, grăsimi, colesterol, funcția gastro-intestinală și starea generală de bine. Acest lucru este raportat de endocrinologul rus Dr. Olena Domanskaya.

Ce schimbări se produc în corpul tău dacă mănânci friptură timp de 7 zile

Potrivit expertului, în timpul săptămânii vor avea loc următoarele schimbări în organism:

Ziua întâi

Organismul va începe să absoarbă proteine suplimentare, declanșând procesele de recuperare musculară.

CITEȘTE ȘI: Cum te anunță organismul că suferi de cheaguri de sânge

Ziua a doua

Crește dorința de a consuma carbohidrați, dar organismul începe să se adapteze la o dietă fără carbohidrați.

Ziua a treia

Începeți să intrați într-o stare de cetoza, iar organismul începe să utilizeze grăsimile ca sursă principală de energie.

Ziua a patra

Consumați mai puține calorii, dar mai multe proteine, ceea ce ajută la păstrarea masei musculare și la arderea grăsimilor.

Ziua a cincea

Inflamația cronică cauzată de zahăr începe să scadă, durerea diminuează, mintea devine mai limpede și energia crește.

Ziua a șasea

Veți simți un val elastic de energie de dimineața până seara.

Ziua a șaptea

„Ziua a șaptea – veți regreta că nu ați încercat mai devreme”, spune specialistul.

Endocrinologul observă că este important să înțelegem că o dietă bazată exclusiv pe carne nu este potrivită pentru toată lumea și nu poate fi urmată în mod constant. În acest caz, aceste rezultate au fost observate într-un experiment de 7 zile, dar asta nu înseamnă că dieta zilnică a unei persoane ar trebui să fie așa.

Cât de dăunător poate fi consumul frecvent de carne?

Boli cardiovasculare: consumul excesiv de grăsimi saturate și colesterol din carnea roșie poate contribui la ateroscleroză. Consumul regulat de carne procesată a fost, de asemenea, asociat cu un risc mai mare de diabet.

Carnea, în special cea procesată (sărată, afumată, prăjită), conține substanțe care pot provoca inflamații cronice – unul dintre factorii de îmbătrânire și boli (artrită, obezitate, boli de inimă).

CITEȘTE ȘI: Cum poți să îți dai seama că organismul tău nu primește suficient magneziu: 4 semne la care să fii atent

Șunca, hot dog-urile și cârnații conțin adesea sodiu, nitrați și nitriți, care suprasolicită rinichii, cresc tensiunea arterială și pot avea efecte cancerigene.

O dietă dezechilibrată, bogată în carne grasă, contribuie la creșterea în greutate, în special în cazul unui stil de viață sedentar.

„Merită să limitați consumul de carne roșie și procesată la 1-2 ori pe săptămână. Preferă carnea slabă neprelucrată (curcan, pui). Diversifică dieta cu proteine vegetale (leguminoase, nuci, tofu). Adaugă mai multe legume, cereale integrale și fibre”, sfătuiește expertul.

Comentarii: