NUTRITIE SANATATE

Ce se întâmplă cu creierul nostru atunci când mâncăm usturoi

Foto: providr.com

Ce se întâmplă cu creierul nostru atunci când mâncăm usturoi. De ce piloților, șoferilor de camion, dispecerilor de avion le este interzis să mănânce usturoi înainte de muncă? Acest lucru se datorează efectului pe care această legumă îl are asupra creierului nostru.

Ce se întâmplă cu creierul nostru atunci când mâncăm usturoi?

Usturoiul afectează celulele creierului, reducând viteza de reacție. Omul de știință Prof. Robert Beck a ajuns la această concluzie. Cercetările sale arată că usturoiul conține ion sulfanilhidroxil, care poate fi descris ca fiind toxic pentru creierul mamiferelor.

Din același motiv, consumul excesiv de usturoi de către persoanele în vârstă nu este recomandat, deoarece este calea cea mai scurtă către demența senilă, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Tratamentul cu miere și usturoi pe stomacul gol – Efectele uimitoare se vor vedea după doar o săptămână

„Bineînțeles, usturoiul ajută la combaterea virușilor. Dar, de multe ori, în timpul unei infecții, oamenii exagerează. Și, în cele din urmă, acest lucru duce la un ulcer gastric, adesea cu perforație. Usturoiul ucide nu numai virușii, ci și mucoasa stomacului”, spune specialistul .

Usturoiul subțiază sângele

Omul de știință adaugă că proprietățile antiplachetare ale usturoiului, cunoscute de secole de către vindecătorii tradiționali, au fost descoperite recent. Usturoiul subțiază sângele, previne formarea cheagurilor de sânge.

Dar prezența unor boli precum ulcerul gastric sau duodenal poate face ca utilizarea sa să fie fatală pentru om. În prezența unui ulcer, usturoiul poate provoca hemoragii interne, care uneori sunt fatale.

Aceleași proprietăți ale usturoiului pot afecta în mod negativ sistemul cardiovascular al unei persoane, dacă aceasta are deja probleme cu acesta. În acest caz, consumul unor cantități mari din această legumă poate subția sângele și provoca dureri de cap, amețeli, greață, aritmie, tahicardie. În literatura medicală au fost descrise chiar și cazuri de sufocare.

CITEȘTE ȘI: Ţine un căţel de usturoi sub pernă toată noaptea! Te vei trezi mult mai odihnit şi energic

Fitoncidele din usturoi care ucid bacteriile sunt, de fapt, compuși organici care conțin sulf. La temperatura camerei, acești compuși devin terenuri de reproducere pentru bacteriile anaerobe care provoacă boli precum botulismul. Acest lucru provoacă intoxicații alimentare, care pot afecta sistemul nervos. În unele cazuri, această boală poate fi fatală.

Comentarii: