NUTRITIE SANATATE

Ce se întâmplă cu sângele tău când bei lapte: Efectul binefăcător al acestuia

huffingtonpost.com

Ce se întâmplă cu sângele tău când bei lapte: Efectul binefăcător al acestuia. Medicul rus de televiziune Alexander Myasnikov a dezvăluit cum afectează consumul de lapte sângele.

El împărtășește faptul că produsele lactate ar putea să nu fie sigure pentru persoanele în vârstă. Nu este vorba doar de lactoza pe care o conțin, ci și de anumite bacterii și de capacitatea de a crește glicemia.

CITEȘTE ȘI: Neurochirurgul Vlad Ciurea avertizează: Ce poate declanșa cancerul – Provoacă cea mai mare dereglare în creier

Ce se întâmplă cu sângele tău când bei lapte

Potrivit expertului, laptele proaspăt conține o enzimă care poate provoca o lipsă de coagulare a sângelui, ceea ce poate duce la sângerări abundente. De asemenea, poate conține estrogeni, al căror exces duce la pubertate precoce la fete.

În același timp, laptele este util pentru copiii mici, deoarece conține calciul și vitamina D necesare organismului. Este un produs echilibrat, conține multe oligoelemente, inclusiv proteine, grăsimi și vitamine, notează specialistul.

În cazul intoleranței la lactoză, adulții pot bea un pahar de lapte cu conținut scăzut de grăsimi pe zi. Acesta trebuie să fie lapte care a fost supus unui tratament termic.

Merită să adăugăm că orice tip de lapte este periculos pentru diabetici și pentru persoanele cu afecțiuni prediabetice. Astfel de produse, precum și brânza de vaci, cresc foarte repede nivelul de zahăr din sânge. Consumul poate duce la infectarea cu tuberculoză extrapulmonară și alte boli. Și asta datorită faptului că laptele de vacă conține tot ceea ce îmbolnăvește acest animal: bacterii, bacili tuberculoși și multe altele.

Nocivitatea laptelui

Nocivitatea laptelui se observă în cazul consumului excesiv, precum și la persoanele cu intoleranță la lactoză (deficit de lactază). Dacă aveți intoleranță la lactoză, consumul de produse lactate poate provoca balonare, probleme intestinale (diaree sau constipație) și dureri abdominale.

Activitatea lactazei scade, de obicei, odată cu vârsta. Nocivitatea produsului comentat poate include un risc crescut de infecție cu bruceloză, dacă nu este manipulat corespunzător. Consumul acestui produs peste normă duce la un aport excesiv de kilocalorii și la creșterea formării de gaze în intestine.

Un exces (mai mult de doi litri pe zi) pe zi în alimentație este asociat cu un risc crescut de cancer de sân la femei și de cancer de prostată la bărbați.

Indicații pentru limitarea consumului de lapte:

  • deficit de lactază;
  • alergie (vacă, capră);
  • obezitate;
  • exacerbarea bolilor tractului gastrointestinal (pancreatită, colecistită, gastrită); amigdalită (inflamația amigdalelor).

Nu este recomandat să consumați acest produs dacă aveți dureri în gât, secreții nazale sau tuse. În cazul unei răceli, se poate crea o floră alimentară pentru dezvoltarea bacteriilor. La persoanele cu activitate scăzută a lactazei, în prezența tusei, acest produs poate crește producția de mucus și agrava simptomele.

CITEȘTE ȘI: Leguma care nu trebuie să lipsească din farfuria ta: Are un efect puternic anti-cancer

Laptele favorizează, de asemenea, simptomele acneei, deoarece crește producția de sebum. Laptele de vacă la copiii din primul an de viață poate provoca anemie severă (anemie) ca urmare a absorbției reduse a fierului în stomac, potrivit actualno.com.

Comentarii: