NUTRITIE SANATATE

Ce se întâmplă în organism dacă mănânci zilnic caju: Efectul pe care îl are asupra glicemiei și oaselor

jproduction.ro

Nucile de caju sunt sănătoase, delicioase, gustoase și hrănitoare, cu beneficii imense pentru sănătate. Caju oferă o multitudine de avantaje pentru organele vitale, pielea, părul și sănătatea generală și, prin urmare, ar trebui să fie consumate în fiecare zi.

Beneficiile consumului de caju variază de la stimularea și reglarea sănătății inimii până la susținerea producției de sânge, menținerea unei pielii moale și strălucitoare și chiar îmbunătățirea fertilității atât la bărbați, cât și la femei.

De-a lungul anilor, caju au devenit, de asemenea, un ingredient vegan popular, deoarece sunt folosite pentru a face alternative la lactate, cum ar fi laptele și smântâna de caju.

Nuca în formă de rinichi este obținută din arborele de caju, Anacardium occidentale. Este originară din Brazilia și a fost introdusă atât în ​​Africa, cât și în India de către britanici. Nucile de caju au o aromă de nucă, foarte asemănătoare cu alunele și migdalele, dar sunt și foarte bogate în calorii.

Beneficiile consumului de caju în fiecare zi

Pe lângă conținutul ridicat de calorii, nucile de caju sunt, de asemenea, bogate în acizi grași esențiali, vitaminele A, E și K, minerale precum cuprul, magneziul și zincul, proteine ​​​​antioxidanți și carbohidrați. Fiind bogate în nutrienți, aceste nuci pot fi un plus sănătos la dieta ta zilnică.

CITEȘTE ȘI: Fructul care îți păstrează inima sănătoasă și te face mai inteligent

1. Îmbunătățește sănătatea inimii

Nucile caju sunt extrem de benefice pentru sănătatea inimii, potrivit doctorulzilei.ro. Fiind bogate în antioxidanți și acizi grași, ajută la întărirea vaselor de sânge și la stimularea producției de globule roșii. Acest tip de nucă ajută, de asemenea, la scăderea colesterolului și la îmbunătățirea tensiunii arteriale. Proprietățile antiinflamatorii ajută, de asemenea, la protejarea inimii de orice afecțiuni.

2. Ajută la controlul diabetului

Caju este bogat in grasimi sanatoase nesaturate si minerale precum magneziu, potasiu si arginina. Acestea ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge. Cu toate acestea, deoarece nucile de caju sunt bogate în calorii, se recomandă ca pacienții cu diabet să limiteze consumul de caju la doar 3-4 pe zi.

3. Crește imunitatea

Caju este încărcat cu antioxidanți și minerale esențiale precum zincul și vitaminele care întăresc imunitatea și protejează organismul împotriva infecțiilor și inflamațiilor.

4. Întărește oasele

Aceste nuci constituie o mare putere de nutrienți esențiali care oferă colagen și flexibilitate mușchilor. De asemenea, face oasele mai puternice.

5. Îmbunătățește funcția creierului

Aportul regulat de acizi grași prin consumul de caju ajută la stimularea funcțiilor creierului și menține memoria ascuțită.

CITEȘTE ȘI: Lupta cu colesterolul începe de dimineață: Fructele cu un impact mare asupra acestuia

6. Crește fertilitatea masculină

Caju este încărcat cu zinc, care este esențial pentru a îmbunătăți numărul de spermatozoizi la bărbați, crescând astfel fertilitatea. Consumul regulat de caju ajută, de asemenea, la controlul greutății și al diabetului.

Comentarii: