NUTRITIE SANATATE

Ce se va întâmpla cu colesterolul tău dacă renunți la cafea timp de cel puțin 2 săptămâni

Foto: Pinterest.com

Ce se va întâmpla cu colesterolul tău dacă renunți la cafea timp de cel puțin 2 săptămâni. Persoanele care sunt dependente de cafea pot atesta că, dacă nu iau suficientă cofeină pentru o perioadă lungă de timp, observă schimbări de dispoziție sau migrene.

Cei mai mulți dintre cei care încearcă să renunțe la această băutură, mai devreme sau mai târziu revin la obiceiul lor și chiar cresc cantitatea consumată. Aceste aspecte arată că cofeina creează dependență.

Acest lucru este confirmat de Organizația Mondială a Sănătății, care a recunoscut dependența de băutura cu cofeină ca fiind o boală clinică. Ceea ce ușurează situația este faptul că cofeina nu stimulează partea creierului responsabilă de motivație. Refuzarea acestei băuturi timp de cel puțin 2 săptămâni are un impact nu numai asupra colesterolului, ci și asupra unor funcții importante care au loc în organismul nostru.

CITEȘTE ȘI: Doar două linguri din acest fel de semințe și îți scade colesterolul: Trebuie luate zilnic

Ce se va întâmpla cu colesterolul tău dacă renunți la cafea timp de cel puțin 2 săptămâni

Băutura cofeinizată stimulează inima și provoacă hipertensiune arterială, iar un ingredient eliberat atunci când boabele sunt fierte poate crește nivelul colesterolului. Prin urmare, renunțarea la această băutură vă va ajuta să vă simțiți mult mai bine prin reducerea lipidelor din sânge.

În plus, vor apărea și alte schimbări în corpul dumneavoastră. Consumul necontrolat de cofeină perturbă funcționarea glandei tiroide. Acest factor cauzează slăbirea imunității și multe boli. De aceea, cel mai bine este să renunți la cofeină în timpul răcelilor și când organismul se recuperează după o intervenție chirurgicală, recomandă The Health Site.

În plus, organismul va începe să absoarbă mai multe substanțe nutritive. Băutura comentată conține tanin, care interferează cu absorbția magneziului.

De asemenea, consumul acesteia extrage calciul, reduce nivelul acestuia, precum și pe cel al zincului, neutralizează vitaminele B, C și PP și perturbă echilibrul hidric al organismului.

Restabilirea funcției hepatice este un alt efect pozitiv la care vă puteți aștepta. Consumul constant al băuturii cu cofeină poate provoca un efect de „ficat leneș”. Odată cu creșterea dozelor, ficatul începe să perceapă cofeina ca pe o componentă negativă și își direcționează toate eforturile pentru a o metaboliza. Astfel, enzimele care ajută la descompunerea substanțelor chimice dăunătoare sunt epuizate și nu reacționează la alte elemente nocive care intră în organism.

CITEȘTE ȘI: Băutura care împiedică celulele canceroase să se înmulțească: Are efect pozitiv și asupra colesterolului mărit

Creșterea libidoului și a nivelului de fertilitate reprezintă un alt efect pozitiv. Totul se reduce din nou la funcția tiroidiană. Aceasta este responsabilă de hormonii care afectează libidoul. Unul dintre cei mai importanți în această privință este testosteronul.

În ceea ce privește fertilitatea, totul depinde de un alt hormon – progesteronul. Acesta promovează sarcina, așa că, dacă plănuiți o sarcină, este mai bine să renunțați la cofeină. Un alt efect pozitiv al acesteia este îmbunătățirea culorii dinților.

Comentarii: