NUTRITIE SANATATE

Băutura care împiedică celulele canceroase să se înmulțească: Are efect pozitiv și asupra colesterolului mărit

healthline.com

Băutura care împiedică celulele canceroase să se înmulțească: Are efect pozitiv și asupra colesterolului mărit. Băutura anticancer care reduce colesterolul are compuși importanți care mențin sănătatea. Două studii de cercetare au descoperit că o băutură verde puternică ar putea să vă sporească longevitatea prin puterile sale anticancerigene și de reducere a colesterolului.

Deși nu există o rețetă garantată pentru o viață mai lungă, un pas crucial constă în evitarea precursorilor bolilor cronice. Din fericire, o băutură face acest lucru cu entuziasm, potrivit cercetărilor.

În timp ce exercițiile fizice și un stil de viață activ sunt, de asemenea, excelente pentru a evita bolile majore, ceva la fel de simplu ca savurarea unei cești de ceai ar putea fi de ajutor.

Ceaiul matcha este un tip de ceai verde de origine japoneză, care se caracterizează prin faptul că frunzele de ceai sunt măcinate într-un pudră fină, ceea ce îl diferențiază de alte tipuri de ceai verde.

Matcha este folosit în tradiția japoneză de ceai și este adesea servit în cadrul ceremoniilor de ceai japoneze. Este cunoscut pentru culoarea sa vibrantă verde și pentru gustul său bogat și ierbos. Consumul de matcha are și o serie de beneficii pentru sănătate datorită conținutului său ridicat de antioxidanți, vitamine și aminoacizi, cum ar fi L-teanina.

CITEȘTE ȘI: Băutura minune care îți curăță ficatul în 72 de ore

Matcha poate fi folosit pentru a prepara ceai, dar și pentru a adăuga un gust și o culoare distincte în diverse preparate culinare, cum ar fi prăjituri, înghețată sau smoothie-uri. De asemenea, este apreciat pentru efectul său energizant și calmant, datorită combinației de cofeină și L-teanină.

Aceasta este sugestia unei cercetări, publicată în revista Aging, care evidențiază proprietățile „anti-cancer” ale ceaiului Matcha, potrivit Express.

Băutura care împiedică celulele canceroase să se înmulțească: Ceaiul de matcha, beneficii

Echipa de cercetători a decis să testeze aceste beneficii prin utilizarea fenotipării metabolice pe liniile celulare ale cancerului de sân. Studiul realizat de Centrul de cercetare biomedicală de la Universitatea din Salford a constatat că ceaiul verde a fost capabil să reducă semnificativ ratele de proliferare a celulelor canceroase.

”Ceaiul verde Matcha este un produs natural folosit ca supliment alimentar cu un mare potențial pentru o serie de tratamente. Dar, mecanismul molecular care stă la baza tuturor acestor lucruri rămâne în mare parte necunoscut.

Prin utilizarea fenotipării metabolice am descoperit că ceaiul suprimă metabolismul mitocondrial oxidativ – cu alte cuvinte, împiedică celulele să se „realimenteze” și, prin urmare, acestea devin interactive și mor.

Efectele observate de cercetători asupra celulelor umane de cancer de sân au fost uimitoare, deoarece ingredientele active din Matcha au demonstrat un efect chirurgical de eliminare a anumitor căi de semnalizare”, a spus unul dintre autorii studiului, doctorul Michael Lisanti.

În plus, acești antioxidanți puternici pot ajuta la evitarea diferitelor boli, de la boli de inimă la osteoporoză.

Băutura care împiedică celulele canceroase să se înmulțească: Care este compusul minune din ceaiul de Matcha

Cu toate acestea, afecțiunea de care ar putea beneficia enorm de pe urma savurării acestei băuturi calde este colesterolul ridicat. Unul dintre antioxidanții conținuți în băutura verde este așa-numita catehină.

Acest antioxidant puternic este partea puternică ce poate viza și substanța grasă. Mai mult, ceaiul Matcha este o sursă unică a acestei bunătăți care poate fi altfel găsită în ceașca obișnuită de ceai verde.

De fapt, o cercetare, publicată în The American Journal of Clinical Nutrition, a sugerat că ceaiul verde ar putea provoca o reducere semnificativă a colesterolului.

CITEȘTE ȘI: Nutriționit Mihaela Bilic recomandă: Băutura care hidratează la fel de bine ca apa – Stimulează sistemul imunitar și previne cancerul

Echipa de cercetători a constatat că băutura a reușit să scadă colesterolul „rău” cu 2,19 mg/dl. Studiul a concluzionat că savurarea băuturilor pe bază de ceai verde poate reduce în mod semnificativ nivelul total și cel „rău”, lăsând neafectat tipul „bun”.

Întrucât colesterolul ridicat este precursorul bolilor de inimă și al accidentelor vasculare cerebrale, băutura fierbinte ar putea oferi, de asemenea, protecție împotriva acestor vinovați, ținând sub control colesterolul. Această combinație de efecte asupra cancerului, precum și asupra colesterolului, ar putea să vă sporească longevitatea în general.

Analizând 1136 de subiecți, studiul a efectuat paisprezece studii controlate randomizate pentru a observa impactul băuturii.

Comentarii: