NUTRITIE SANATATE

Doar două linguri din acest fel de semințe și îți scade colesterolul: Trebuie luate zilnic

Foto: Pinterest.com

Doar două linguri din acest fel de semințe și îți scade colesterolul: Trebuie luate zilnic. Nivelurile ridicate de colesterol rău reprezintă un pericol direct pentru sănătate și viață, deoarece duc la acumularea de plăci în vasele de sânge – ateroscleroza, care de multe ori nu are simptome clare până la apariția unor complicații grave – accidente vasculare – infarct sau accident vascular cerebral.

Acest lucru face ca monitorizarea nivelului colesterolului rău prin analize de sânge sistemice să fie importantă, iar eforturile pentru menținerea acestuia în limite sănătoase să fie esențiale. Medicamentele, însă, nu sunt singura modalitate de a avea grijă de sănătatea dumneavoastră și de a menține colesterolul rău în limitele necesare.

Doar două linguri din acest fel de semințe și îți scade colesterolul: Trebuie luate zilnic

Administrarea semințelor de in pentru colesterolul rău, de exemplu, este o minunată soluție naturală, ușoară și sănătoasă, al cărei secret vi-l dezvăluim.

CITEȘTE ȘI: Câtă bogăție încape în aceste semințe mici! De ce trebuie să luați în seamă susanul

Cum afectează semințele de in colesterolul rău?

O serie de studii arată că semințele de in, bogate în acizi grași esențiali, cum ar fi cel alfa-linolenic, sunt un produs natural extrem de valoros pentru sănătate. Fitoestrogenii din ea au proprietăți anticancerigene pronunțate, precum și ajutor în cazul menopauzei și al altor probleme hormonale, iar fibrele solubile facilitează digestia și mențin tractul gastrointestinal în stare bună.

Semințele de in sunt, de asemenea, utile pentru sistemul cardiac, precum și pentru vase. Suntem de acord – se pare că semințele de in sunt un aliment complet pentru o funcționare normală a sistemului cardiovascular și că doar 2 linguri de semințe de in pentru colesterolul rău, luate zilnic, pot menține nivelul acestuia în limite normale.

Sau cel puțin asta indică majoritatea studiilor – faptul că aportul zilnic de semințe de in poate reduce nivelul colesterolului total și al lipoproteinelor cu densitate scăzută, sau colesterolul „rău” din sânge, potrivit actualno.com.

Este suficient doar consumul de semințe de in pentru a controla nivelul colesterolului rău?

Cu toate acestea, alte studii indică faptul că acest aport în sine nu este suficient și nu va ajuta dacă nu este însoțit de o dietă adecvată și de un meniu zilnic adaptat nevoilor pacientului și colesterolului ridicat, precum și de exerciții fizice.

Numai o abordare complexă duce la rezultate excelente. Semințele de in sunt sănătoase, dar aportul lor nu elimină în mod magic placa de pe vasele de sânge. Este nevoie de un efort pe termen lung și de schimbarea stilului de viață, alături de două linguri de semințe de in care luptă împotriva colesterolului rău pe zi.

La ce ne referim? Dacă mâncați nesănătos, mai ales alimente care cresc nivelul colesterolului rău din sânge, și dacă duceți un stil de viață sedentar, nu numai că 2 linguri de semințe de in nu vă vor îmbunătăți sănătatea, dar dacă mâncați tot pachetul la grămadă, nu veți face față problemei. Semințele de in ajută cu siguranță, dar nu este singurul lucru de care ai nevoie.

De asemenea, nu înlocuiți tratamentul medical, dacă vi s-a prescris unul, cu semințe de in, pentru a nu vă pune în pericol viața și sănătatea. Înainte de a lua astfel de măsuri, consultați-vă cu medicul dumneavoastră și rezolvați împreună problemele.

CITEȘTE ȘI: Chiar și super-alimentele au ”bubele” lor! Ce nu știați despre semințele de chia, ce contraindicații au

Alte măsuri de siguranță atunci când luați ulei de in

În plus față de combinarea semințelor de in cu schimbări în stilul de viață și în alimentație, trebuie să țineți cont de faptul că are, de asemenea, efecte secundare și efecte secundare.

  • Nu luați semințe de in dacă sunteți alergic la ele.
  • Nu luați semințe de in cu diluanți de sânge. Are același efect, iar amestecul cu plante, alimente și medicamente cu acest efect crește riscul de sângerare nedorită și periculoasă.
  • Nu luați semințe de in cu medicamente sau plante medicinale și cu alimente care scad tensiunea arterială. Are același efect, iar cu o astfel de combinație, sângele poate scădea prea brusc sau în limite nesănătoase.
  • Nu luați semințe de in împreună cu contraceptive orale. În cazul utilizării simultane, poate reduce efectele contraceptivelor orale și poate duce la o sarcină nedorită.
  • Monitorizați nivelul de zahăr din sânge atunci când luați, deoarece există riscul scăderii bruște a acestuia.
  • Nu vă automedicați. Consultați-vă medicul.

Comentarii: