FRUMUSETE REVIEW SANATATE

Ce trebuie să faceți vara pentru ca părul vopsit să arate impecabil! Sfaturi de luat în seamă!

sursa: click.ro

Părul ca și unghiile sunt pentru o femeie ca și o carte de vizită. De aceea nu trebuie să ne mândrim cu el doar când suntem ca proaspăt scoase din cutie, adică atunci când venim de la coafor, două-trei zile pe lună și atât.

Cu siguranță că știți toate că părul frumos este înainte de toate sănătos. La fel cum știți și că un păr vopsit necesită atenție mult mai mare decât cel natural.  Are firul agresat de vopsea și, în plus, este greu să îi păstrați culoarea, strălucirea și aspectul pentru foarte mult timp dacă nu investiți serios în el.

Sunt câteva reguli de urmat, după ce vă vopsiți, indiferent că sunteți blondă, brună sau roșcată. Iar prima este să vă spălați pe cap mai rar. Desigur, nu trebuie să îl lăsați până se îmbâcsește și arată precum câlții, dar e bine să-l șamponați mai rar, pentru că fiecare spălare mai estompează culoarea. De asemenea, clătirea încercați să o faceți cu apă cât mai rece, astfel părul capătă luminozitate.

Citește și:  TESTUL SIMPLU care îți indică dacă bei suficientă apă

Părul, ca și pielea

Ne-am obișnuit să ne îngrijim ca vara, când soarele puternic pârjolește tot, inclusiv sau mai ales pielea noastră, să ne îngrijim de tegumente. Să căutam cel mai bun factor de protecție, sa ne hidtratăm prin alimentație, dar și cu multe creme și să ne ferim cât mai mult de caniculă și expunere la razele UV.

Ce vă face să credeți că părul nu are și el nevoie de atenție sporită și de îngrijire suplimentară? Are, mai ales atunci când vorbim despre cel vopsit. În primul rând, ferițivă să intrați în piscină fără cască. Nu uitați că acolo este mult clor. De asemenea, evitați și apa sărată a mării, dacă nu vreți să ieșiți cu mătură în loc de plete din valuri.

Apoi, nu uitați niciodată că vara este nevoie de un şampon special cu factori de protecţie UV sau de un balsam special pentru a evita deteriorarea.

Citește și: Vrei să ai parte de o dantură perfectă: Îţi oferim toate secretele

Reguli generale de care trebuie să țineți cont

Regulile generale, indiferent de anotimp, sunt foarte clare: alegeți produse de calitate, speciale pentru părul vopsit și specifice pentru fiecare culoare în parte. Nu vă zgârciți la preț și nu cumpărați la întâmplare, deoarece riscați să produceți adevărate catastrofe. Evitați produsele cu sulfaţi – agenţi de curăţare agresivi, care usucă părul şi-l fac fragil. Ele pot, de asemenea, să decoloreze mai repede părul.

Și nu în ultimul rând, poate e indicat să mai răriți întinsul cu placa, ondulatul sau folosirea uscătorului. Căldura excesivă devine dușmanul părului, îl distruge și îl face să arate ca după război. Dar dacă totuși e obligatoriu, să nu vă lipsească spray-ul pentru protecție termică.

Măcar o dată pe săptămână e bine să aplicați o mască naturală., preparată acasă. Cacao cu miere pentru brunete, ceai de mușețel pentru blonde, iar roșcatele pot combina morcovul, mierea și iaurtul.

 

 

Comentarii: