REVIEW

TESTUL SIMPLU care îți indică dacă bei suficientă apă

Foto: Prevention.com

E ușor să uităm să bem apă, iar acum că vara se apropie este esențial să ne menținem organismul hidratat. Dacă nu consumăm îndeajuns de multă apă putem avea dureri de cap, amețeli și dificultăți în a ne concentra.

Apa este esenţială pentru viaţă. Organismul o foloseşte pentru majoritatea proceselor, printre care şi transportul oxigenului sau al substanţelor nutritive la celulule.

CITEȘTE ȘI: De ce NU e bine să bei apă în timp ce mănânci

Medline Plus a publicat un test simplu, care ne permite să verificăm dacă suntem hidratați corect. El se bazează pe „turgescența pielii”. Mai exact, pe elasticitatea pielii, ori cât de repede își schimbă forma și revine la normal atunci când o tragem sau o apăsăm. Pielea cu o elasticitate normală ar trebui să revină foarte repede la forma inițială.

CITEȘTE ȘI: Ştii CUM trebuie să bei apă pentru a SLĂBI ?

Pentru a verifica dacă sunteți hidratați corect puteți strânge/ciupi pielea de pe spatele palmei pentru câteva secunde. Dacă revine rapid la forma normală, sunteți îndeajuns de hidratați, dacă nu, aveți nevoie să beți mai multă apă.

O persoană de 60 de kg, ar trebui să consume circa 2 litri de lichide pe zi. Medicii atrag însă atenţia că nu toate lichidele ne hidratează organismul la fel de bine, ca de exemplu sucurile carbogazoase, care conţin mult zahăr.

CITEȘTE ȘI: Te înțeapă limba când mănânci fructe și legume CRUDE? E posibil să suferi de această maladie

Apa conţinută de fructele şi legumele proaspete hidratează organismul, de aceea medicii recomandă consumul lor.

Comentarii: